Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 5月 魂限 NXEDGE STYLE 劍王龍神丸

NXEDGE手軟腳軟 拎咁大把劍應該會不舉
THOUTHER 發表於 31-7-2021 02:56 AM
NX魔神當佢係可動景品,久唔久扭下佢轉pose觀賞都仲可以,如果當佢係R魂咁玩法就萬萬不能,而且定價堅離 ...

NX係大隻啲又貴一貴的扭蛋,佢果把大劍就足以令到個盒要做大啲,咁就可以收多你一舊水,仲有斗袍件又可以收多一舊
badpurin 發表於 31-7-2021 02:26 AM
只要bandai 可以出齊一套,點都會入手。估計尺寸會比之前原先的細左D

我無記錯當年套成品玩具係比模型size細,係家NX個大小係同模型差唔多,應該唔會細得過舊成品掛
k_dash 發表於 30-7-2021 11:27 PM
非變形機應該問題不大,新星邪虎係衰在有變形架構

其實隻夏鬼都係幾鬆下, 不過未致於新星邪虎嬲到想掉左佢
又登入唔到 發表於 31-7-2021 01:23 AM
當年玩具出得不太好又少,當年D貨現在都超貴。。。

其实早7、8年超魔还未贵 我有fri收一套挂卡都洗唔多 都唔知边d人 又唔系真爱又要炒,nx哩套可以安慰翻弱小心灵
Nx 岀得差真係冇乜人想買,冇乜人想買咁笨大又唔會岀係r魂或其他系列,呢個loop死左,好在岀左隻mb龍神又
gdgdboy444 發表於 2-8-2021 03:50 PM
Nx 岀得差真係冇乜人想買,冇乜人想買咁笨大又唔會岀係r魂或其他系列,呢個loop死左,好在岀左隻mb龍神又 ...

MB級產品佢又出得幾多隻呢,只可以簡人氣高機體,加上MB有魔改成份,味道又有少少唔同,要多啲選擇又較忠於原著只有低檔line的NX有,robot魂本來就係最好的平衡兩者優點(高質又唔太貴),只可惜當年唔賣得而死line
觀望下先 最驚佢出出下唔齊人 都唔係第一次
NX+大劍,呢隻真係等出左有報告先敢買
yugi 發表於 31-7-2021 06:07 PM
其實隻夏鬼都係幾鬆下, 不過未致於新星邪虎嬲到想掉左佢

我喺動漫節2條魚入以為咁筍, 一拎上手就覺得中哂伏
Gundam6j 發表於 30-7-2021 06:02 PM
我寧願佢系呢個系列出,
MB太多修飾.

我都噉话,MB魔改。
sckoko 發表於 4-8-2021 08:33 PM
我喺動漫節2條魚入以為咁筍, 一拎上手就覺得中哂伏

我都有買,真係咁差。。。
又登入唔到 發表於 31-7-2021 01:23 AM
當年玩具出得不太好又少,當年D貨現在都超貴。。。

當年99蚊盒無人理
我自己都係迎幾件開始係日本收返3隻,鳳凰龍神丸, 普通形態龍神丸同邪虎丸...
所以NX出劍王對我黎講係大喜訊~關節差都好~大不了自改~
近期 精 有幾款魔神做特價 99和129
其實想買新星龍神丸,但企硬199....
又登入唔到 發表於 11-8-2021 11:42 PM
近期 精 有幾款魔神做特價 99和129
其實想買新星龍神丸,但企硬199.... ...

反而想買翻最舊果隻龍神丸但消失晒