Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Vince

[新品消息] ES合金 絕對無敵 獅人鳳

強襲 發表於 7-2-2023 01:55 PM
合唔到体好正常,百勝龍王除左對翼真係冇一樣嘢係啱合体

又唔可以話咁係好正常,當然就算係正常size都冇可能做到100%忠於動畫入面嘅合體,但如果可以將百勝龍王個身體拆開,心口拆開好似依家配件“級”落獅人鳯對膊頭,腰同臀部拆開好似依家配件“級”落獅人鳯對手,對腳變型“級”落獅人鳯對腳掌,雖然外型一定唔太靚,但咁先另外提供造型配件可以代替,咁先迎合到我哋呢啲玩家嘅期望
laiken 發表於 10-2-2023 03:14 PM
又唔可以話咁係好正常,當然就算係正常size都冇可能做到100%忠於動畫入面嘅合體,但如果可以將百勝龍王個 ...

真實比例都難攪何況Q版呢,Q版兩隻手既size已經大過部機個身体,腳就唔到講啦!
雖然我都係期待玩合体,不過部機係唔得,就唔會強求.
當年壽屋隻獅人鳯我都有買,可惜佢唔出百勝龍王,佢都有預留大合体位置.
基本上EX同壽屋隻獅人鳯可以話係一樣
展示 updated

照睇圖,兩隻大合體,唔會用好多百勝龍王件,變相合體沒有太大意義。
百勝龍王 到貨
上網睇左條片,基本上100%換件,完全唔駛用番主體,好離普,何為合體?

根本出一盒$200左右配件就可以大合體。

呢隻真係可以無視,同Goodsmile個隻合體方式9成似。
馬仔 發表於 27-3-2024 12:24 PM
上網睇左條片,基本上100%換件,完全唔駛用番主體,好離普,何為合體?

根本出一盒$200左右配件就可以大合 ...

又或者可以買多隻 獅人鳳 一次過 display 3 隻出黎

當時機設正常比例都無法唔換件 呢隻sd版更加唔使諗 其實一早預咗 就算變形都要換件 可況大合體

又咁講,佢一開始就已話明不能合體的...

「附屬配件可與另外發售的ES合金獅人鳯組合成超級獅人鳯!
備註:獅人鳯和百勝龍王不能合體」
E.T. 發表於 27-3-2024 03:50 PM
又咁講,佢一開始就已話明不能合體的...

「附屬配件可與另外發售的ES合金獅人鳯組合成超級獅人鳯!

我諗ching嘅意思唔係佢呃人,而只係覺得佢咁樣當設計好冇癮
玩呢啲變形合體玩具當然係有得玩完全變形就最好啦,但係有啲機設定上係先天問題.
呢部正常比例係可以做到既,takara同CM'S都做過,最大問題都係對增高鞋姐.
但係變左Q版就大獲啦,宜家百勝龍王個身體仲細過對手,對腳就係死症,如果一定要玩合體,百勝龍王個心口要放大幾多先可以套入獅人鳯對手

宜家就算比人吹到上天既POSE+都唔一定玩到完全變形,最新部火車對手要分拆再組合先變到同舊一樣,有咩原因姐,未又係先天問題
強襲 發表於 27-3-2024 09:43 PM
玩呢啲變形合體玩具當然係有得玩完全變形就最好啦,但係有啲機設定上係先天問題.
呢部正常比例係可以做到既, ...

留意返 動畫 0:19 變形時其實對手都係甩出黎。
https://youtu.be/WEuXC1bCOe4