Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] SRX

見到SMP有嘗試做出完全變形合體坦白講真係有驚喜, 不過已入千值就唔考慮再花錢買SMP了
SMP SRX Action編 日本報告
http://schizophonic9.com/re8/smp_srx2.html

網圖, 左起 Volks、千值、SMP

而家就咁睇網上圖片,我認為VOLKS上半身較好個頭大個DD冇咁細個(唯一優點)。千值跟合體後比例製作,R2做細少少令合體後較為好睇。SMP就相反以分體後比例製作,4機分開一放會好好睇,但一合體成個身就失晒衡成為38,20,38仲要闊肩怪雞比例,如果用變型R3仲怪。同上面一樣,千值同SMP擇一就可。
我千值及SMP雙入.  但點解覺得VOLKS比例更好...XD
你好 發表於 2-6-2023 04:38 PM
我千值及SMP雙入.  但點解覺得VOLKS比例更好...XD

VOLKS R2 R3近乎全換件, 要tune比例難度低好多
合體後上半身千值最靚,下半身就全部都麻麻,係Volks好似順眼啲,可能角度問題
天下無敵 Option Parts Set 日本報告
http://schizophonic9.com/re8/smp_opset.html

樓主| 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
SMP R-1改

發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
咁快R1改,笨大又屈機
發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
改?笑左................
發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
笨大好野 大家比完2千銀 可能都未砌好 就再比多獲
發表於 5 天前 | 顯示全部樓層
ben1982 發表於 22-3-2024 10:26 PM
咁快R1改,笨大又屈機

R-1因為遷就變形,條脹腰短咗成吋,出隻改可能改善身型問題,另外包番買R-2同R-3 SET 先有既特效件,估下
發表於 5 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
stonekeung01 發表於 22-3-2024 09:24 PM
SMP R-1改

難道是α外傳那隻不能合體的R-1嗎!!
發表於 5 天前 | 顯示全部樓層
ben1982 發表於 22-3-2024 10:26 PM
咁快R1改,笨大又屈機

唔屈你邊有糧出