Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 DX超合金 VF-31AX KAIROS-PLUS (疾風機)

camara 發表於 12-1-2023 11:19 PM
平入不是萝,等佢跌到yf29咁即入

等啦,雖然係比25系有改進,但31個結構都係唔高分,例如卡住心口嗰兩粒灰色勾,同F mode G mode下身同飛機扣住嗰兩粒的,都係唔夠穩好易鬆開,如果唔係bandai出,真係唔係好值而家出面個價
sniperxp 發表於 13-1-2023 09:32 AM
冇寫再販定乜, 唔通又新版/新packing?

唔知會唔會好似yf-29 2.00咁,改善一d關節或者lock位嘅隠定性呢?
hinaoi 發表於 15-1-2023 12:03 PM
唔知會唔會好似yf-29 2.00咁,改善一d關節或者lock位嘅隠定性呢?

其實YF-19A開始, 到VF-31/31AX都已經好好, 穩定性好高, 同25/27/29比完全係兩個世代的產物
sniperxp 發表於 15-1-2023 01:42 PM
其實YF-19A開始, 到VF-31/31AX都已經好好, 穩定性好高, 同25/27/29比完全係兩個世代的產物 ...

係進步咗,不過都係有d一言難盡,好似固定相身嘅兩粒灰色件,本身都太易甩,尤其著甲後,背包重咗,情況就更嚴重,Fighter mode hip同胸下方嘅扣位又係鎖得唔穩,呢樣vf-25反而做得好好多,同埋雖然hip改咗用齒關,但唔知係咪bandai唔熟悉,起初係緊嘅,但如果同佢著咗甲又唔用支架嘅話,好快會同mb d關節一樣變鬆

「VF-31AX カイロスプラス」が DX超合金 で再び登場!

DX超合金 劇場版 VF-31AX カイロスプラス(ハヤテ・インメルマン機)
価格: 25,300円(税10%込) 23,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2023年06月

全高約260mm(バトロイド時)
材質: ABS、ダイキャスト、PVC製
セット内容
    ・本体
    ・交換用手首左右各6種
    ・格闘戦用ナイフ左右
    ・パイロットフィギュア(ハヤテ・インメルマン)
    ・専用台座一式
    ・ガンポッド
https://tamashiiweb.com/item/14281/

我想問23年6月版同21年12月版有乜分別? 係米只爭機身果隻翼的圖案? 見周街插水至1280, 感覺出左好多次, 應該仲有得插吧?

千三唔洗咁Q大隻抵玩過超時空世紀, 只知係主角機(電影版?), Delta睇左7集便支持不住棄番; 但身為首代塞粉之後的痿基利都唔介意玩齊既
只係冇咗初回支架,其他一樣

咁等999先  發表於 19-7-2023 11:43 PM
終於到呢隻999@著名藍屍店
hinaoi 發表於 15-1-2023 05:06 PM
係進步咗,不過都係有d一言難盡,好似固定相身嘅兩粒灰色件,本身都太易甩,尤其著甲後,背包重咗,情況 ...

銀河鐵道價入手, 岩岩變完一ROUND, 完全同意閣下觀點

本說明書廢既, 都係要靠YOUTUBE, 再看其他YOUTUBE有關各DLC的示範, 我決定就咁算唔會買任何DLC