Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 超合金魂 真三一萬能俠1號 企劃中

上面講到新世紀合金,真係咁正 ?? 細個買個佢第一隻出既真三一,大肶連盤骨個關節玩兩玩就斷左  依家佢把Scythe 仲係到

同埋SR咁差咩? 之前仲想買添
ming123 發表於 28-6-2021 09:47 PM
上面講到新世紀合金,真係咁正 ?? 細個買個佢第一隻出既真三一,大肶連盤骨個關節玩兩玩就斷左   ...

師兄咁慘?

我自己一堆新世紀合金仍然健在,好硬淨,比較麻煩係有D溶膠。

ming123 發表於 28-6-2021 09:47 PM
上面講到新世紀合金,真係咁正 ?? 細個買個佢第一隻出既真三一,大肶連盤骨個關節玩兩玩就斷左   ...

你誤會我意思,我指當年佢比較用心設計關節而減小破壞外觀美感,

而當然現在好都廠都會咁做,但我記憶中佢係第一位,就多年之後你睇SR 手關節係手外縠CUT個半圓就算影響外觀!

新世紀
SR
螢幕快照 2021-06-28 10.21.33 PM.png

螢幕快照 2021-06-28 10.23.31 PM.png
Garycharm 發表於 28-6-2021 09:59 PM
師兄咁慘?

第一張係月球基地 ? 好正
可惜新世紀合金最後都係冇出真三一三號, 連 studio halfeye 最後都係出完二號就算, 佢解釋係三號變形太難...
Garycharm 發表於 27-6-2021 12:28 PM
首先想問下依家 TD 個「簽到」係乜o野o黎?簽得多有獎?成日忽然彈出,好煩。

講番隻真三,如果呢單o野係8 ...

個消息係我講既。。。 我都係聽某店主講,唔係話唔俾出,係唔俾發佈上色版先啫,原本係諗住年尾見街既,而家要俾大魔神凱撒行先
kennethli 發表於 29-6-2021 04:36 PM
個消息係我講既。。。 我都係聽某店主講,唔係話唔俾出,係唔俾發佈上色版先啫,原本係諗住年尾見街既, ...

禁3A零呢? 7月出貨啦喎
小弟留意到呢個係新電視版本…我私心希望係世界最後之日嘅樣
Garycharm 發表於 28-6-2021 09:59 PM
師兄咁慘?

係呀, 我隻黑三一就係披風溶膠
真期待,萬代可以忠於原作屹立不搖,這樣的品牌價值實在太有心了,魔改都會丟到MB吧。

E家咁睇,外型很好,腰及下盤 唔難接受
呢隻睇落去似SR合金放大版,無咩特別。
主體叫OK喇, 但翼太細了吧.... 一點霸氣都沒有....

BANDAI太保守了

真三一都想買一隻的因為歷代機戰太強, 睇埋造萬能俠Zero果間大陸廠有幾多驚喜
除咗把鐮刀夠型仔之外,其餘千值完勝,佢條腰仲要直迫勒兼肚臍下面穿崩