Toysdaily 玩具日報

查看: 3589|回復: 16

[玩具攝影] SHF SUPER SAIYAN FULLPOWER SON GOKU

今作嘅賣點除咗新髮型同新面相設計之外,雙手都可以用瞬間移動都可算係賣點之一,過往嘅shf悟空都只配有右手使出瞬間移動嘅配件,只能右手限定。

回顧歷史,當年推出第一款shf超級撒亞人孫悟空嘅雜誌圖中係有“可愛笑面”,但最終成品就抽起咗。相隔唔記得幾多年嘅今日,就以fullpower version嚟交數,可惜組裝設計同過往任何嘅shf悟空有別,唔能夠兼容,如果想用落其他悟空身上,就要連頭髮成個抽出嚟用,變相要你買多隻。

素體方面冇咩改動,估計只係改咗腰帶設計,因為今作係選用過往配綁帶嘅下身,但配上過往嘅腰帶會令組裝上有困難,今作可以完美接合,相信腰帶應該有所微調。

總括嚟講,整體上冇咩驚喜,加上新規面相造型可圈可點,話佢靚又唔係,話佢醜又未至於喱個地步;關節有鬆有緊,有人好鬆,有人好緊,緊到扭斷腰,勝在價錢相宜,有多餘都可以買嚟扭下,但記緊要小心啲扭。 20210626_121117.jpg 20210626_121003.jpg 20210626_120629.jpg 20210625_234638.jpg 20210626_121420.jpg 20210626_124332.jpg 20210626_122254.jpg 20210626_122723.jpg 20210626_124616.jpg

面相總係覺得怪怪地
yugi 發表於 26-6-2021 05:18 PM
面相總係覺得怪怪地

因為額頭D紋比較深色?

只要個身,希望官方出到超2唔係用返依隻d面
完全唔似樣
兩舊水可以考慮
manc 發表於 29-6-2021 11:04 PM
兩舊水可以考慮

依加二百中,兩舊水唔難,2隻腳d橙色整得唔靚,都無咩心機等佢出未來悟飯,溍能悟飯,一陣d色水又係整得唔好睇
G3X 發表於 30-6-2021 06:48 AM
依加二百中,兩舊水唔難,2隻腳d橙色整得唔靚,都無咩心機等佢出未來悟飯,溍能悟飯,一陣d色水又係整得唔好 ...

因為已經太多悟空了>.....
多謝報告.  我都期待超二出好d
fktuen 發表於 3-7-2021 11:18 PM
多謝報告.  我都期待超二出好d

相信都只係換個前髮,網上流傳有人買到錯體版。

iorik 發表於 4-7-2021 11:34 AM

偷慣懶左講超2最還原應該都係斯路悟飯,超人悟飯最好(比起悟空,比達)
iorik 發表於 4-7-2021 11:34 AM

正喎!即係果位師兄快過全世界玩到超2悟空啦!真係恭喜哂喎!
呢單野說明超1同埋超2悟空應該係同時期生產,不過放响唔同檔期上市啫!
係咁日後買超2悟空果陣最好留神望多兩眼,因為分分鐘要食多次超1悟空!
manc 發表於 29-6-2021 11:04 PM
兩舊水可以考慮

斷估過多一頭半個月應該就插到落「壹狗久」,到時先出手都唔遲,宜家都賣緊二魚三草啦!
THOUTHER 發表於 4-7-2021 02:16 PM
正喎!即係果位師兄快過全世界玩到超2悟空啦!真係恭喜哂喎!
呢單野說明超1同埋超2悟空應該係同時期生產 ...

超2又係依隻d面相就大寧樂,情如推遲d出,再執吓,改良個樣,個髮型先出,你出得好,擺限定4,5舊都入
話時話呢隻實物我果隻條頸好似有D長