Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Henshin! Black

不做玩評,只係HEA影。

同場亦分享近日到手的SHF真骨雕OOO Tamashi Combo。

O's:「呀!」

Moai:「Na Ni?」

Moai:「呀!」

大衛:「大丈夫?」
Moai:「光太郎?」
大衛:「デイヴィッドす!」
Moai:「你都係講返中文啦!」

大衛:「咁佢即係咩事呀?」
Moai:「執返頂帽先。佢撞邪呀!唔變身唔夠佢打GA。」

大衛: 「咁你休息吓先!呢度交比你我。」
Moai:「你攪得掂至好,萬一炎上就大鑊GA LA。」

大衛: 「輕....

...先!」

BLACK:「Kamen Rider...

...Black!」

BLACK:「MoI!Os」

BLACK:「呀!」

BLACK:「Rider Punch!」

BLACK: 「Rider Kick!」

HEA影變身都加少少玩後感啦!

在下正係 「玩具TV」提過果類有3隻SHF BLACK嘅玩家。記得BANDAI一宣佈會出BLACK嘅SHF,就成日留意住幾時有得賣,最後响米青(當時仲响舊舖)用正常價百幾蚊買到。當時開心到成日攞嚟扭,隻隻SHF都比佢打過。仲要攞埋啲相比同事開心SHARE,但連冇睇開拉打嘅同事都覺得「呢個超人真係好型WOR」。

到出2.0,SHF就進入咗第一個炒賣時代。BLACK 2.0同戰蝗號一齊出,知道一定搶到腥風血雨,幸好有相熟店家可以幫手預訂(當時大家都未係咁有意識要訂玩具),最後可以用正常價玩到。

今次隻真骨雕,一宣佈就知會好難買,而且有訂開嘅店唔係比人秒殺,就係索性唔開訂,所以都係打算隨緣。直至兩星期前,偶然响其中一開有LIKE佢FB嘅店POST有得响佢哋網店訂,咪上去睇睇。都知係炒炒地GA LA,但見同上次TAJADOL差唔多價就算啦。

好多CHING怕呢隻唔㩒玩,在下就覺得,寧可玩爛件玩具,好過唔敢玩最後自行風化,以前都試過。當然,如果明知邊樹弱,玩果時就就一就。

另外就係部電單車,戰蝗號車型本身已經細,唔好唔記得佢最被出係夾裝著變身,夾2.0都爭少少,真骨雕就更加唔駛講。反而羅特一號因為車型大,影相就少少都OK啱比例。

{:1_377:}  齊晒3隻果然係真 fans。
我自己都只係得 2.0 同真骨。
外觀上,真骨真係冇得輸。
但配套就 2.0 最齊。同埋點睇都係 2.0 “Come” 玩好多
呢隻真係好精彩,上手有縮細RAH 感覺!
重未入⋯⋯:help: