Toysdaily 玩具日報

查看: 4632|回復: 31

[個人收藏] DX TV版福卡1S

星期六喺孤仔訂咗重甲,見好多師兄有疑問個頭可唔可以互換於是我就試吓:DD
掹嗰陣好明顯1J係易啲,1S多個伸縮關節喺個頭度所以一掹只係掹長咗個頭,其實最終因頸位唔同會頂住所以係唔可以互換嘅,冇1J嘅師兄唯有買set裝:38:

另劇場版駕駛員放落TV版會頂住倉蓋關唔埋

我呢set都有買,有入1J同定左重裝,但原來第二套parts先有2支炮,等再版
馬仔 發表於 26-4-2021 03:01 PM
我呢set都有買,有入1J同定左重裝,但原來第二套parts先有2支炮,等再版

我見劇場版parts耐唔耐會喺現時點出現:58:
笨大你好野!
TV 版 / 劇場版, 唔熟真係難分
應置頂大字…原來不可換!!
vitamintoyr 發表於 26-4-2021 08:22 PM
TV 版 / 劇場版, 唔熟真係難分

我所知好似有以下分別,請各位更正。
師兄你有無1A? 若有的話能否試下1A能否換J頭?
都係等重裝版好d喎

可能包含劇場版1S頭呢
估不到連PILOT的人仔都可以做手腳! :@

請問1J的馬輝坐唔坐到黃黑帶1S度? (雖然重甲的J輝人仔可以又玩野)

莫非想還原27集不行? :Q
馬仔 發表於 27-4-2021 11:01 AM
我所知好似有以下分別,請各位更正。

上TV,下剧场
熱狗OO 發表於 27-4-2021 11:37 AM
估不到連PILOT的人仔都可以做手腳!

請問1J的馬輝坐唔坐到黃黑帶1S度? (雖然重甲的J輝人仔可以又玩野)

因劇場版人仔著咗太空衣而TV版冇,所以係可以坐落劇場版1S度,但會好鬆動搖嚟搖去:(1A換1J頭我未試明天覆你:64:
熱狗OO 發表於 27-4-2021 11:37 AM
估不到連PILOT的人仔都可以做手腳!

Hi,唔知可唔可順便以試埋,1S 頭換唔換到落1A機度?
即1S頭1A身。
因未入手,但想自組電影版麥斯黑藍1S (估萬惡笨大可能唔出)
ZEO 發表於 27-4-2021 02:51 PM
Hi,唔知可唔可順便以試埋,1S 頭換唔換到落1A機度?
即1S頭1A身。
因未入手,但想自組電影版麥斯黑藍1S ( ...

好問題!我也好奇可否用黃黑的1S頭笠入未來出的紅黑帶1A自組紅黑帶1S
Good post.
剛剛子瓜又開重甲。。訂了才見到呢個 Post......so9sad

頸位唔同。。無奶油磨平㗎。。。唯有比 Max 1A 用啦:DD