Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 機械人研究所:NXEdge Style 魔神英雄傳 龍神號 & 龍王號

今星期最令「魔神英雄傳」迷振奮既消息可能係苦等多年既新星龍神號(宇宙形態)終於由 NXEdge Style 商品化。有見及此,今個星期「機械人研究所」Vince 就搵返「魔神英雄傳 1」入面既不同龍神號【龍神號、龍神號+空神號、龍王號】同大家分享一下。

NXEdge Style [MASHIN UNIT] 龍王丸 / 龍王號
價格:3,500日圓(未含稅)
發售:2018年1月

NXEdge Style [MASHIN UNIT] 龍神丸 / 龍神號
價格:3,500日圓(未含稅)
發售:2019年5月

NXEdge Style [MASHIN UNIT] 空神丸 / 空神號
價格:3,200日圓(未含稅)
發售:2019年9月

https://youtu.be/pMX084UOt10

主持:Vince
製作:Vince【vince@toysdaily.com

如果大家喜歡,記住 LIKE、SUBSCRIBE 同 SHARE 呀。

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!

點解今次咁細聲既??

我就覺得空神號對腳合落龍神號肩甲後面果個方式比較似劇中既模樣啊!!

另外,我有 Robot 魂,所以唔諗住買 NXEdge Style 喇...

另另外,有人話 Plamax 龍神號身型比例上更似動畫比例...

你覺得呢??
Lau 發表於 21-4-2021 04:26 PM
點解今次咁細聲既??

我就覺得空神號對腳合落龍神號肩甲後面果個方式比較似劇中既模樣啊!!

點解今次咁細聲既?? <= 我用左支「舊」mic,同埋今次條片 ren 時好似有 d 問題 ... 下次會留意返。sor :(

我冇買 Plamax ... 冇見過實物,所以唔敢講佢好唔好。但可以用官圖對比一下
以下分別係:動畫設定、Robot魂、NxEdge Style 同 Plamax

個人覺得 Plamax 比較圓,如果有心機搞,一定會係最靚既一隻。
但我自會 perfer Robot魂,之前都講過,第 2 版有勁多 effect 件,仲有 飛雲 同 可以換返未起動形態。所以一定係最值得收既一隻。