Toysdaily 玩具日報

查看: 4390|回復: 15

[新品消息] King Arts 合金 鋼鐵 Jeeg / 金剛飛天鑽 / 磁力鐵甲人

King Arts DFS075 Diecast Scene 系列《鋼鉄ジーグ》合金可動 Figure

• 49,500円(税込)
  • 2021年9月30日発売予定
  • PVC&合金製可動フィギュア
  • サイズ:約L25.2cm×W13.3cm×H6.9cm
  • パーツリスト:本体(内部機械構造)×1、外部装甲(通常)×1セット、外部装甲(ダメージ)×1セット、交換用手パーツ×4対、交換用手(内部機械構造)×2対、マッハドリル×2、マッハドリル用コネクター×1
嘩嘩嘩! 使唔使咁貴呀:Q
食老本, 隻隻玩法一樣, 就開始悶.... 呢個價, 包埋隻馬就差唔多
估唔到佢個鑽會咁出~~~

Garycharm 發表於 14-4-2021 10:35 AM
估唔到佢個鑽會咁出~~~

我考慮賣咗我盒未開封連馬SET,轉呢盒 :67::67::67:
兩個鑽做細左。
ToyKnife 發表於 14-4-2021 10:45 AM
我考慮賣咗我盒未開封連馬SET,轉呢盒

個人覺得,馬好玩過個鑚,更何況佢個鑽做細咗~
KA真係要請個好D嘅負責美術........
Garycharm 發表於 14-4-2021 01:30 PM
個人覺得,馬好玩過個鑚,更何況佢個鑽做細咗~

我用咗好耐時間去接受隻馬嘅後腳嘅嚴重設計失誤問題,到今日都真係未接受到,真係唔想見到隻馬....:67::67::67:

p.s. 點解得我覺得接受唔到? 可能我d強迫症又嚴重咗.....:26:
ToyKnife 發表於 14-4-2021 05:07 PM
我用咗好耐時間去接受隻馬嘅後腳嘅嚴重設計失誤問題,到今日都真係未接受到,真係唔想見到隻馬....:6 ...

後腳?邊方面?
用返德哥既相,後大腿好似返方面裝咁

nela兄貼咗圖。:64:

馬嘅後腳唔會好似人類咁關節向後,而係應該反向。我check過其實鋼鐵 Jeeg 玩具和原動畫,得King Arts呢隻馬攪成咁....:67:
關節到現在都沒進步,可惜
N年前ES版隻後腳正確...
這家的關節設計真的讓人覺得很可惜。