Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 1/60 PG UNLEASHED版 RX-78-2 GUNDAM

出個時十分期待, 可惜入手非常困難, 出到第3,4水係3月頭飛出去買先抆車邊(正常炒價)買到隻..足足遲左3個月入手..
入手後即時開波, 1個月時間完成, 以下多圖, 請耐心欣賞...:77:

現時下潮流好似興多重色調, 我個人比較鐘意單色,今次調較比較SHARP顏色..
骨架用左FINISHER 隻赤金, 本來想用青金, 原來沒哂存貨...

今次用左不動手, 其實我覺得幾好, 揸槍唔會鬆.

攞番舊版2支BAZOOKA出黎, 搞一搞扼手位就可用..
始終覺得有雙炮型好多..

而光劍有人講過光度不夠, 係劍連接位磨平滑,令光源沒有分散, 而家成支星戰光LIGHT SABER咁光...

其他細位...

今次試用其他廠出水貼, 超薄沒邊又易貼, 已經番唔到轉頭...

最後淨番2個人仔, 老花眼的我表示投降...等我買左放大鏡先再完成...

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
暫時最完美既 rx78 {:1_377:}
Vince 發表於 7-4-2021 01:37 PM
暫時最完美既 rx78

多謝管理員.:D
好靚!!! :handshake:
消光處理好有真實感 :$
感謝分享
fktuen 發表於 7-4-2021 07:33 PM
好靚!!!
消光處理好有真實感
感謝分享

謝欣賞.:$
而家砌模型比起20年前幸福得多, 所有周邊野齊全, 質素又好..
師兄整得好正呀:D

想請問師兄提及試用了其他廠出水貼, 超薄沒邊又易貼, 係邊一隻? 可否介紹一下?

Thanks!
砌得好靚呀~完全冇浪費到隻PGU,只能素組嘅我真要再諗清楚買唔買好:((雖然市面仲係好難買到)