Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 恐龍派 龍炎王 Power Of The Primes Dinobot Combiner Volcanicus

第一次玩呢個糸列,對於我呢一個鐘意恐龍、機械人,再加變形、合體咁好玩,真係中哂毒:love:

Volcanicus 龍炎王

Dinobot go!

新加入的速龍女

恐龍派,出擊!!

領袖鋼鎖,因為要就合體無之前咁靚

新武器大劍

火炭

淤泥

吼叫

飛撲

唔明點解把劍用透明膠

Slash

跟說明書合體對手好怪,分太開

自己亂變,好似好D

:64:

各種變形型態都兼顧到, 相當唔錯, 睇落去個模似係海狂改出來, 希望佢下一次會出勝利之鬥爭入面果隻恐龍王.
龍炎王/修羅王單體其實每隻都好玩,亦好有G1情懷,尤其是新版加咗D銀油位;可惜官方合體模式真係趕客:Q

樓主可考慮一下第三方的add-on,除咗更有型仲令合體後更堅固上手更易把玩

百載真純 發表於 25-3-2021 06:35 PM
各種變形型態都兼顧到, 相當唔錯, 睇落去個模似係海狂改出來, 希望佢下一次會出勝利之鬥爭入面果隻恐龍王. ...

第一次玩呢個糸列,感覺比想像好。請問勝利之鬥爭入面果隻恐龍王係點㗎?我只識元祖五人
ZZ-Gundam 發表於 26-3-2021 09:27 AM
龍炎王/修羅王單體其實每隻都好玩,亦好有G1情懷,尤其是新版加咗D銀油位;可惜官方合體模式真係趕客

加咗配件正好多喎!不過我未必買了,我多數都分開玩,都係對佢五個有感情多D:x
pastng 發表於 26-3-2021 09:31 AM
第一次玩呢個糸列,感覺比想像好。請問勝利之鬥爭入面果隻恐龍王係點㗎?我只識元祖五人 ...

動畫設定係由龍一至龍六組合,

成為恐龍王 (Dino King),

G1 玩具: (N年前玩具, 每個成員都可進入恐龍外殼內)

合體後:

後來有三廠出一隻:

六個成員:

百載真純 發表於 26-3-2021 12:32 PM
動畫設定係由龍一至龍六組合,

謝謝長盡資料:64:
頭領之後開始少睇老變。呢套又多個殼玩,我記得博派係咪有人類外殼叫忍者戰士?
pastng 發表於 26-3-2021 04:25 PM
謝謝長盡資料
頭領之後開始少睇老變。呢套又多個殼玩,我記得博派係咪有人類外殼叫忍者戰士? ...

第四代超神仁萊未出場時先「隱」者戰士Metal Hawk打頭炮開展劇情。博狂兩派都一堆用手環還原靚靚變返機械人再戰嘅。冇耐仲收咗三個地球細路做頭領戰士添
icyhugs 發表於 26-3-2021 04:48 PM
第四代超神仁萊未出場時先「隱」者戰士Metal Hawk打頭炮開展劇情。博狂兩派都一堆用手環還原靚靚變返機械 ...

謝謝更正!隱者戰士我係睇電視玩具廣告識嘅,真係唔熟!{:1_210:}