Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 幻影時光系列 逆轉王

kuugakuuga 發表於 5-7-2021 12:18 PM
其實買得都會買埋隻龍, 唔明點解要分開?

呢隻定位係食玩, 日本的小朋友可能真係逐盒分開咁買

佢個機械人都分開兩盒啦, 其實亦都係無呢個需要, 除非為咗遷就小朋友, 買咗一盒先, 夠錢先買埋另一盒, 齊兩盒先可以合到體
toylover 發表於 7-7-2021 12:08 PM

佢個機械人都分開兩盒啦, 其實亦都係無呢個需要, 除 ...

SMP係無得分開買的,一出就1PACK過3盒,除非玩具鋪自已拆開賣,但係應該無人會咁做
eddiem249 發表於 7-7-2021 12:40 PM
SMP係無得分開買的,一出就1PACK過3盒,除非玩具鋪自已拆開賣,但係應該無人會咁做 ...

佢 ¥6,985 那 set, 唔係係龍連埋機械人咩?
買咗呢 set

又要再買埋 A B set, 要買多一個機械人?
toylover 發表於 7-7-2021 12:54 PM
佢 ¥6,985 那 set, 唔係係龍連埋機械人咩?
買咗呢 set

6985 包機械人
toylover 發表於 7-7-2021 12:08 PM

佢個機械人都分開兩盒啦, 其實亦都係無呢個需要, 除 ...

當初盒玩的對象真的是不夠錢整套買的小孩,而會否分開賣則視乎店舖的選擇,幾年前零食物語仍見過分開賣,如果貨量充足,分開買儲齊時會有一種特別的成就感,可惜現在食玩似玩饑餓營銷,貨源少得很,甚至玩限定,分開數個包裝但要整套買只為懷舊feel(包裝封面都扮哂舊合金啦)...btw,這些老餅貴價玩具,怎會預小孩買...
諗起我當年隻cms 合金唔駛一千,真係恍如隔世~~

呢隻野本身設計好好,簡簡單單,有龍有機械人,有正經有賣萌。
就算變形合體,都冇影響機械人外觀同活動能力,一d都唔會輸俾同期其他超級系,不過人氣唔算高,可惜。