Toysdaily 玩具日報

查看: 10718|回復: 30

[新品消息] SUPER MINIPLA 新品預告

スーパーミニプラは
NEXT STAGEへ!
詳細は明日解禁!!

https://twitter.com/candytoy_c/status/1372457830473592832

我情願佢專心出齊勇者指令同百獸戰隊先好過開咁多LINE
yugi 發表於 18-3-2021 04:20 PM

百獸戰隊已經不屬於SUPER MINIPLA , 而是另一個新LINE

唔係人人都一定鍾意勇者同戰隊, 條line賣得咁好冇理由行得咁窄
數碼暴龍...........?

隔咁耐無勇者指令預告消息,都唔會有啲咩期望仲有下隻啦(我一早就預咗會咁,勇者王系列可以出得齊係異數嚟),百獸都特登改咗系列名,就唔好再當佢係同一條line啦(雖然底子就係SMP)

我估係開多一條dx line,用好啲材料同大啲size, 當然係更貴.
日本有人查到笨大註冊了一個新商標,叫shoukgan modeling project, 個外形同上圖一樣,可以將食玩模型化
好似喺換之前百獸果個新商標  有冇其他料到聽日先知
eddiem249 發表於 18-3-2021 09:44 PM
我估係開多一條dx line,用好啲材料同大啲size, 當然係更貴.
日本有人查到笨大註冊了一個新商標,叫shoukgan ...

如果開條DX line又係出返SMP出過的作品,咁要出得有特色啲精細啲先有gimmick, 否則只係貴啲大隻啲就好無謂,望就望佢係出其他嘢啦
現在superminipla已是5千至1萬日元,再開DX superminipla豈不是2萬up,metal build價錢?好難想像
原來只是將super minipla改名為shoukgan modeling project
之前公佈的百獸戰隊會改用這品牌出貨
https://hobby.dengeki.com/news/1212443/
k_dash 發表於 18-3-2021 08:22 PM
隔咁耐無勇者指令預告消息,都唔會有啲咩期望仲有下隻啦(我一早就預咗會咁,勇者王系列可以出得齊係異數 ...

有預告太陽勇者唔喺指令真喺就咁大吖嘛
似係想用呢個系列合併超合金魂 FA 同 Super MiniPla

將 FA 既可動同造型轉用食玩膠繼續發展落去
nimiao 發表於 19-3-2021 10:55 AM
有預告太陽勇者唔喺指令真喺就咁大吖嘛

一直都係有班人一廂情願想勇者指令會出齊人啫,SMP從來都無必然出齊人,戰隊已經係咁,勇者王以外的勇者當然一樣下場:ar:
nobita16 發表於 18-3-2021 06:14 PM
唔係人人都一定鍾意勇者同戰隊, 條line賣得咁好冇理由行得咁窄

我喜歡睇勇者同戰隊, 但就真係完全唔喜歡佢的玩具 (勇者王除外)

可能因為佢的 DX 全部都係兒童向大大舊膠咁求祈砌埋一個機械人, 各個機體又唔靚