Toysdaily 玩具日報

查看: 10369|回復: 19

[新品消息] 真人版"新 GUNDAM BUILD 系列"「GUNDAM BUILD REAL」模型

『ガンダムビルドリアル』配信告知

https://youtu.be/GSIIjQ_KX3o

BASE GUNPLA: RG 1/144 RX-78-2 GUNDAM

BASE GUNPLA: RG 1/144 馬沙專用渣古

https://gundambuildreal.bandai-h ... 21573943.1608771573

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
呢2隻模型限定發售?
直接用番RX78仲有無再HEA D呀? 咁樣RG又出一次..... :49:
呢兩款rg 可以出?
如果呢班主角淨係改Real Grade,
會另外開條RG line?
希望改到吉姆、GP03、Zaku II FZ出嚟
斷估唔會開發左VR對戰器掛, 點解要搞真人版呢
yugi 發表於 20-3-2021 09:00 PM

因為玩到無野好玩囉~~

動畫版都出左咁多套,但佢又想再出落去...

咪攪攪新意思囉!!
BASED GUNPLA: RG 1/144 RX-0 FULL ARMOR UNICORN GUNDAM

https://gundambuildreal.bandai-hobby.net/mechanics/

本帖子中包含更多資源

x
stonekeung01 發表於 29-3-2021 07:44 PM
BASED GUNPLA: RG 1/144 RX-0 FULL ARMOR UNICORN GUNDAM

喱隻改得咁少既...

似只係換換顔色咁...
應該係出嗰幾件真人主角嘅模型。。。 :DD
隻獨角獸點解叫full armor?
Lau 發表於 29-3-2021 08:02 PM
喱隻改得咁少既...

似只係換換顔色咁...

仲要係成板件換, 襯下色都冇
yugi 發表於 20-3-2021 09:00 PM

可能想吸納平時唔睇動畫的觀眾層
好似 Marvel 咁拍真人版 movie 之後
多了一班本來唔係睇開 Marvel Comics
而又有強大消費力的客源~
{:1_226:}{:1_226:}
要吸納新客源呢個係好方法, 高達實在太多作品, 很多人都真係唔知點入手. 出套真人版加D唔太複雜既模型是正路

P-Bandai On Line Shop 限定商品化決定!詳情日後發表

https://twitter.com/HobbySite/status/1381896950987939842

本帖子中包含更多資源

x