Toysdaily 玩具日報

查看: 5880|回復: 14

[分享討論] 機械人研究所:Action Toys Mini Action 超力電磁俠 & V型電磁俠

機械人研究所:Action Toys Mini Action Com-battler V 超力電磁俠

數數手指 Action Toys 推出既 Mini Action 超力電磁俠 已推出過一段時間。但佢既性格比到今時今日都好似仲係最高既可合體「超力電磁俠」玩具。現在就由 Vince 一個人同大家分享下 d 隻「窮人因物」Mini Action 系列既第一彈:Com-Battler V / 超力電磁俠 啦 ~

Mini Action Series 01 Com-Battler V / 超力電磁俠
價格:$208 HKD
發售:2019年7月

https://youtu.be/570plyq1I8w

=================================================

機械人研究所:Action Toys Mini Action Voltes V / V型電磁俠

之前介紹過 Action Toys 推出既 Mini Action 系列 01《Com-battler V / 超力電磁俠》 (https://youtu.be/570plyq1I8w)。正所謂,有膽有謀有兄弟,今個星期「機械人研究所」就搵黎佢既兄弟機 (其實 2 套動畫係冇關係既) Mini Action 系列既第二彈《Voltes V (Five) / V型電磁俠》出黎玩下。Let's Volt In ....

Mini Action Series 02 Voltes V / V型電磁俠

https://youtu.be/PkbQtAjjQXs

=================================================

主持:Vince
製作:Vince【vince@toysdaily.com

如果大家喜歡,記住 訂閱、LIKE 同 SHARE 呀。

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!

sad 貨之王是我 .... {:1_376:}
超力post 要支持下

如果有埋4號仔左右擋板(承起3號飛)及搖搖就 perfect..
另呢款同好幾年前笨大扭蛋超力太似,所以無入佢,只入大頭版

期待mini action V型 + 合金 DX 1齊分享:p
nela 發表於 13-3-2021 01:10 AM
超力post 要支持下

如果有埋4號仔左右擋板(承起3號飛)及搖搖就 perfect..

你點知我有齊 2隻 電磁俠 既 DX 合金魂版 :@
另外,當年 set 扭蛋真係好出色。
又多武器,又有埋4號機個輔助件。係可動差 d。
Vince 發表於 13-3-2021 10:48 AM
你點知我有齊 2隻 電磁俠 既 DX 合金魂版

等你,TD 仲未有人share 呢2款

Vince 發表於 13-3-2021 10:48 AM
你點知我有齊 2隻 電磁俠 既 DX 合金魂版

以你記錄好大機會囉!:p
我好懷疑今月GX95又有片睇:58:
williamhychan 發表於 15-3-2021 04:39 PM
以你記錄好大機會囉!
我好懷疑今月GX95又有片睇

...... 睇黎我都係做唔到「食神」....
{:1_224:}
nela 發表於 13-3-2021 01:57 PM
等你,TD 仲未有人share 呢2款

加埋貼紙
好 可 愛

Mini Action 呢兩隻超力同V型真喺好嘢來的。造型靚又可合体,難得合体後可動也不差。
若果以前讀小學時有盒咁嘅嘢咁經濟實惠就發達囉!

期待正常比例版宇宙大帝 (我要腿張開)!
快快 發表於 18-3-2021 12:27 PM
Mini Action 呢兩隻超力同V型真喺好嘢來的。造型靚又可合体,難得合体後可動也不差。
若果以前讀小學時有盒 ...

用時光機 send 隻返去比 自己 {:1_374:}
話時話 ... d 個系列好似話出完「宇宙大帝」就會完結 ... 希望係我收錯風 la ...
Vince 發表於 18-3-2021 12:56 PM
用時光機 send 隻返去比 自己
話時話 ... d 個系列好似話出完「宇宙大帝」就會完結 ... 希望係 ...
Send返自己返去?尋秦記?
咁大獲?我仲好有期待其他角色!
金毛可否出返個舊版超合金個獅頭?
快快 發表於 18-3-2021 12:27 PM
若果以前讀小學時有盒 ...

http://hk.toysdaily.com/discuz/f ... page%3D1&page=1

:he:
機械人研究所:Action Toys Mini Action Voltes V / V型電磁俠

之前介紹過 Action Toys 推出既 Mini Action 系列 01《Com-battler V / 超力電磁俠》 (https://youtu.be/570plyq1I8w)。正所謂,有膽有謀有兄弟,今個星期「機械人研究所」就搵黎佢既兄弟機 (其實 2 套動畫係冇關係既) Mini Action 系列既第二彈《Voltes V (Five) / V型電磁俠》出黎玩下。Let's Volt In ....

Mini Action Series 02 Voltes V / V型電磁俠

https://youtu.be/PkbQtAjjQXs

主持:Vince
製作:Vince【vince@toysdaily.com

如果大家喜歡,記住 訂閱、LIKE 同 SHARE 呀。

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!

V型⋯⋯2/3號太鬆,不過膊頭位完勝dx合金