Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] HG限定 1/72 SIRBINE 雪霸

keroro-1972 發表於 9-3-2021 11:41 AM
有印象唔係太好砌, 夾口好多唔太對位唔係好適合新手, 特別係大隻機體

其實D膠好差,薄和易斷。。。。
不過HG買買下都差不多齊,款真的很少,無買變異色。。
係橙色嗰吾記得有冇買。。。。。:shy:
ZZGverka 發表於 14-3-2021 01:54 AM
Max主体連盾
全部單色+冇關節唔郁得
得單色外加心口駕駛倉塊透明件

見過 MF 分件, 呢隻絕對係高手向, 如果係首版或軍事模型高手肯定會玩得好開心, 一般玩家就可以慳番了!
又登入唔到 發表於 14-3-2021 03:01 AM
其實D膠好差,薄和易斷。。。。
不過HG買買下都差不多齊,款真的很少,無買變異色。。
係橙色嗰吾記得有 ...

應該會改用料啩, 當年根本係黑歷史笨大亦唔想負責

砌呢隻模型要有玩食玩心理準備, 真係會砌到手指痛

大型機體內構部件極易粉碎, 係完全唔可以受力所以點都會斷

啱啱發現隻翼霸仲健在, 得閒再執下佢
boxart

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

盒繪好看呀~拉金花成嗰高級咗,我還驚他會是單色盒繪添,這次限定價給得開心!貼紙很少代表分色很好
奇怪奇怪。 。不是說好一比十二,比MAX矮一點才對的嗎?為何變高了咁多咗噶。 。
布拉度 發表於 17-7-2021 10:08 PM
奇怪奇怪。 。不是說好一比十二,比MAX矮一點才對的嗎?為何變高了咁多咗噶。 。 ...

聖戰士從來都係1/72或1/48,何來1/12?
網上圖,ROBOT魂與HG

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
哈哈哈,對唔住,一時撈亂咗,將人偶比例一比十二記錯入一比七十二添。但按公佈比例高度應該只有普通HG高度吧。 。但是實物高度變成了一比六十。 。 。我是高興喇,賺到大體積,希望以後會有基托羅喇,我喜歡依嗰機體造型
小小OT
https://www.1999.co.jp/eng/10013337
雖然都聽聞HG聖戰士的膠定關節很差,但見到這款不太費便買了。。。
當將雙腳砌落下盤時,其中一隻腳真的斷了,但斷的不是枝柱位,而是大腿們球型關節位。。。

ZZGverka 發表於 14-3-2021 01:54 AM
Max主体連盾
全部單色+冇關節唔郁得
得單色外加心口駕駛倉塊透明件

原來Max模唔旭得??
又單色.....無興趣訂了