Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Metal Build 第六人: Lightning Striker 閃電背包開箱

第六個背包終於到手,雖然冇乜金屬配置,攞上手都幾輕,但佢個設計都幾有心思,支電磁炮手柄收咗喺燃料管道,都幾特別,仲要有兩個,係咪想要買兩套玩雙牌炮?

有幾多人真係買咗會開嚟玩?坊間見買賣post多過分享post。so sad
空間殺手。咁大秋野企唔企得到 ga {:1_222:}
我飛機型態DISPLAY緊。
試過同STRIKE合體,但感覺兩者FEEL唔太夾,又太佔空間,最後拆返開。
應該會放一排,然後返盒封倉果種。
Vince 發表於 28-2-2021 11:46 AM
空間殺手。咁大秋野企唔企得到 ga

企得出奇地穩:DD

Vince 發表於 28-2-2021 11:46 AM
空間殺手。咁大秋野企唔企得到 ga

比炮筒同AILE慳位,同埋冇合金,所以比較輕身
bunnyyau 發表於 28-2-2021 05:38 PM
我飛機型態DISPLAY緊。
試過同STRIKE合體,但感覺兩者FEEL唔太夾,又太佔空間,最後拆返開。
應該會放一排 ...

我都係睇慣動畫原本個3套,有人話同隻舊藍迷幾夾

係,大開哂揸住碌大砲好鬼型

頭先終於有時間拎上手玩下
發覺隻Lightning哩件DLC真係幾痴線, DLC自己身上竟然有成差唔多45組的可動軸同2組趟軌

最最最amizing的係......條紅色軟喉竟然唔使換件而係直接在件內拉出來
上色方面好好, 明顯比其他DLC要花人手, 黃色線條唔係淨係上色, 係用左透明件 (連手甲果條黃色都係透明件), 而且仲有底花, 細節極好

雖然未有時間裝上主體玩, 甚至Lightning本身都未組好.......但係我已經好鍾意好鍾意哩套DLC
sniperxp 發表於 4-3-2021 11:19 PM
頭先終於有時間拎上手玩下
發覺隻Lightning哩件DLC真係幾痴線, DLC自己身上竟然有成差唔多45組的可動軸同2 ...

講得好啱,所以冇乜金屬都價錢咁高係有原因嘅