Toysdaily 玩具日報

查看: 5235|回復: 11

[其他] 想入隻機甲創世記RAY, 現時是否只有千值練最好?

想入隻機甲創世記RAY, 現時是否只有千值練最好?Thx
可上Youtube睇片比較下, 現在入應該都無物其他選擇...

外形黎講千值練是最好.
本人較喜歡Beagle,但已很難揾到。
從物料考量耐玩程度一般新品最好

早前出過的CM's Brave/新世紀合金都有一段歲月
有物料變化風險(易玩爛)
又唔平所以唔建議後追呢

你指既係力奇奧司定莫斯必達?
叫得RAY, 一定係指MOSPEADA
論耐玩度, 其實隻隻都有問題, 千值都有自爆位
論最似原作, 一定係BEAGLE
http://anymoon.com/blog/?p=10794
redfish 發表於 26-2-2021 10:13 AM

但 beagle 件衫多數已經{:1_207:}
redfish 發表於 26-2-2021 10:13 AM

BEAGLE 都執咗啦

千值爛嗰隻同動畫中印象有出入,

MEGA HOUSE 人形比例古怪,但係合咗體幾好,不過關節鬆散

CMS係垃圾,叫合金但係合金量好少,成身鑼絲洞,抄山口式斜切關節但又抄唔足,合體後站立不能,唯一優點係除咗JAMES之外出齊晒角色
I have D.M.S. Toys Report here and you can take it as reference.  :shy:
Vince 發表於 26-2-2021 10:53 AM
但 beagle 件衫多數已經

物料問題, 假皮通病, 一碰即甩.
不過三塊假皮件好易拆走, 自己用布料再整過又可以再玩過.
wkhken 發表於 26-2-2021 07:55 AM
本人較喜歡Beagle,但已很難揾到。

比千值練做得好嘅就只有已絕版嘅Beagle, 後追應該非常貴; Mega-house 嘅人車比例有問題, CMS很容易爛.

可以等下遲D"有機會"出嘅B2FIVE, 不過比較細隻
banksy 發表於 27-2-2021 12:12 AM
比千值練做得好嘅就只有已絕版嘅Beagle, 後追應該非常貴; Mega-house 嘅人車比例有問題, CMS很容易爛.

...

B2five 還原度差,不是完全變形