Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 終戰美國隊長(ENDGAME) # SHF

BANDAI/MARVEL (MCU)
Avengers Endgame (FINAL BATTLE)
CAPTAIN AMERICA
STEVE ROGERS

外型誇啦啦,其他方面XX媽關節整體鬆,只是剛好夠力渣盾,同樣限定角度夠力舉起有特效的鎚
污水式塗裝下身太重手,但上到身至頭部就幾何級數地乾淨,很不自然
配件都OK,電效不錯,加上我用紫外燈仔照佢,係幾好看
人頭...好似化濃裝咁,同頸色差大

期待出美隊2的夜潛裝+藍盾

shf做咗咁多隻,呢隻美隊已經算似
我都有買呢一隻,同師兄一樣關節都好鬆,現在連舉鎚都不行,借問一下shf 點樣先可以整返實啲關節了
原來我覺得這隻還有一個缺點,腳步接地性不足,好多時要靠支架先擺到pose
呢隻我都有,關節鬆應該係指兩個膊頭位個ball joint。
我整實個關節的方法係,拆出來係個ball joint 上面滴少少速乾膠(AA膠),等幾乾後再裝返入,關節就會變得比較實無咁鬆。
HighLamb 發表於 16-1-2022 06:15 PM
呢隻我都有,關節鬆應該係指兩個膊頭位個ball joint。
我整實個關節的方法係,拆出來係個ball joint 上面滴 ...

多謝師兄提供的方法
這個關節會鬆果然是通病
我仲加左粒磁石上個盾度,可以直接貼上手臂或者背上。
IMG_1436a.JPG IMG_1438a.JPG IMG_1442a.JPG IMG_1443a.JPG

勁正  發表於 16-1-2022 09:17 PM
HighLamb 發表於 16-1-2022 06:51 PM
我仲加左粒磁石上個盾度,可以直接貼上手臂或者背上。

好有心機呀
不過我個人勉強接受到原裝連接件,所以我應該唔會搞呢個位
Dancougaproto 發表於 16-1-2022 07:40 PM
好有心機呀
不過我個人勉強接受到原裝連接件,所以我應該唔會搞呢個位 ...

原裝的 唔夠實...