Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] [ Zi-O裝動重塗part 28 ] 善王Ohma Form

檢查相片時才發現,原來還有劇場版型態一直
都忘記了拍照,趁有假期便求其補影埋算了:)

Ohma Form是Zi-O真正的究極形態,擁有逢魔
時王的全部能力,喻為 [ 至仁至善 ] 的象徵。

不過一直疑惑何解用逢魔watch就會直接變最善?
正常應該是最惡+最弱=最善才合理一點吧?:76:

擁有老化敵方機器人的特別能力,而背部的錶針形
裝飾巨大化後掃過一圈,能引發大爆炸掃滅敵人。

此外還能召喚出19名平成rider的最終形態助戰~
ps:現在還差5人,希望食玩部能全都補完吧:35:

必殺是與眾平成rider聯合飛踢,而背後會連帶著
自身的Logo,被戲為搞笑成份居多的logo kick:DD

全型態並列~ 分支的強化路線其實蠻多的,
但說到帥不帥嘛,其實都是平斤八兩:(

另外以前去日本時曾經手痕買的扭蛋王座,
原本應該是figma用,沒想到和食玩size也夾:D

而現在又再新岀Zi-O & Decade的聯合番外篇,
希望有4人最強型態同時岀場的機會吧:shiny:

最後po埋食玩版的平成20人~ 不知不覺便玩了
這麼多年,真虧我還能堅持上色沒棄坑呢:70:

如對LoveLive或其他機械模型系列有興趣,
亦歡迎到我FB專頁和Blog參觀=w=
https://www.facebook.com/HowardMak8013/

支持 CHING, 支持食玩!:)
其實女主角月讀個幪面超人 from 出過一出就無左...

我講 TV 版,都唔知佢有咩特別能力??

另外,可以一直堅持玩咁耐,油咁耐,一定唔簡單啊!!

毅力、努力、財力、時間既考驗啊!!

樓主好野!!
K_K 發表於 13-2-2021 08:31 AM
支持 CHING, 支持食玩!

也要先感謝食玩開發部
認真不馬虎地設計:43:
Lau 發表於 13-2-2021 09:16 AM
其實女主角月讀個幪面超人 from 出過一出就無左...

我講 TV 版,都唔知佢有咩特別能力??

毅力呢點我覺得先係最難堅持到:70: