Toysdaily 玩具日報

[非官方產品] Iron Factory 三廠 三變-暴雪閃電

鉄工廠 IF EX-13
三變戰士 暴風雪
BLIZZARD (原名:閃電Blitzing)

變型

再變型

戰機Mode都有兩種變法

外型討好,變型簡單,可動足夠,配色好正
鐵工早期產品,係有點粗糙

鐵工在小比例老變來講是設計越來越好,紅龍麥、四變猩猩文同最新嗰隻馬格斯都係精品,好睇得嚟真係可以上手把玩。

如果膠料好D冇咁易白化就更好了

樓上說得對, 三廠小比例的確是很有市場, 不然的話, 不會一間接一間三廠走進市場, 除了 iron factory 外, magic square 也是喜歡小比例的老變 fans 必然之選, 還有 mech fans toys, hot soldiers, new age, dx9 war in pocket. 不過, 不知是否疫情關係, 最近各間三廠都沒有什麼新品推出, 可能再加上版權爭議, 使他們生存情況更加之嚴峻.
ZZ-Gundam 發表於 10-2-2021 11:44 AM
鐵工在小比例老變來講是設計越來越好,紅龍麥、四變猩猩文同最新嗰隻馬格斯都係精品,好睇得嚟真係可以上手 ...

紅龍麥
有幾吸引,來毒毒我
AJ 發表於 14-2-2021 11:53 PM
紅龍麥
有幾吸引,來毒毒我

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
龍型都靚,請問個變形帶給你什麼感受
紅龍睇網上有唔少人講過球關位好易自行爆裂,最嚴重有一個表示過買咗兩隻,裂咗一個球關,其餘三個都爆晒
AJ 發表於 15-2-2021 09:47 PM
龍型都靚,請問個變形帶給你什麼感受

自由度大,上面的戰機形態並未收錄於說明書中

唯一要小心背包扭動角度,小心就力既話冇咁易白化
OKOK 明白

另外我等緊 [馬甲]
紫月葵 發表於 15-2-2021 11:14 PM
紅龍睇網上有唔少人講過球關位好易自行爆裂,最嚴重有一個表示過買咗兩隻,裂咗一個球關,其餘三個都爆晒 ...

託賴我嗰隻粗玩都冇事,後來仲拆開D手腳同背包出嚟劃線都冇爆冇爛

利申我買頭一水,唔知有冇批次上既分別