Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年6月 SHF SHIN ULTRAMAN 新‧超人

AJ 發表於 3-2-2021 08:58 AM
更似外星人感覺

it is really 外星人 , :DD
魂 NATIONS TOKYO 展出

點解Shin肚腩中間有條界?
.....始終有代表性,應該都會買,唔知要唔要訂呢..?:78:
條褲係唔係參照日本相撲手?
HighLamb 發表於 1-2-2021 08:48 PM
咸蛋超人有紅色警號,在地球只可以有三分鐘活動能力呢個設定,真實原因都幾搞笑。最初製作套"超人戲服"時, ...

完全係假的,第一集開始超人双眼边位已經有果兩个小孔,係人都知係比个演員睇嘢用
chhnpng 發表於 6-2-2021 09:02 AM
完全係假的,第一集開始超人双眼边位已經有果兩个小孔,係人都知係比个演員睇嘢用 ...

三分鐘的設定只為減省成本,半小時的劇集如果由頭打到尾,花費於特効製作的成本会大增
chhnpng 發表於 6-2-2021 09:02 AM
完全係假的,第一集開始超人双眼边位已經有果兩个小孔,係人都知係比个演員睇嘢用 ...
拍怪獸出場踩爛模型大廈個D都係 "特攝",都一樣要用"成本",點解每集電視都可以有怪獸由開場出現到結尾?咸蛋超人點解就要限定出場三分鐘?

我有套美版超人Blu-ray碟,頭幾集超人雙眼係密封未開孔,打鬥場面亦多數只用剪接方式交代,並少有同怪獸有直接接觸戰鬥。

俾埋第一集個Cap圖你,第一次出場的咸蛋超人,眼下有無小孔?

送多一張第二集,呢一集敵人係巴魯坦星人,雙眼又有無小孔?

到第三集,對眼都仲係好似未有窿?!

第四集,咦!雙眼有多兩個窿了!

好同意, 感覺太相似...
呢套致敬版新超人Shin會係劇場版還是TV版?

Agito 發表於 7-2-2021 02:21 AM
呢套致敬版新超人Shin會係劇場版還是TV版?

sad to say that this is a CG movie, just like the R/B ultraman movie. Ultraman is a CG
魂 NATIONS TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/news/1197027/