Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] LM Evangelion 14th Angel Zeruel (TV ver.)

第十四使徒力天使 (塞路爾) 其可折疊的帶狀手臂可以伸長,因為酷似廁紙,所以也有人叫它廁紙手。
曾經想過用膠板製作伸長了的手臂,配合情景應該不錯。可惜最後眼高手低放棄了

自娛之作, 謝謝觀賞...

Eva Collection : LM (model designed 199x) + RG (model designed 2020)

--

Some 製作 photos - 中古,很簡單的分件,只有黑白兩色... 唯有自行上色. 忙裡偷閒的砌,馬虎完成...

自娛之作, 謝謝觀賞...
可惜使徒很少有產品。。。相信RG無可能,hg都好。。。
利害,幾神似,請問樓主用咩物料整個身?
toys991 發表於 31-1-2021 08:08 AM

膠囉,因為係笨大出既模型
呢個正呀!如果Bandai 出埋TV版第四使徒就好啦,真係出得太少使徒⋯⋯:no:
toys991 發表於 31-1-2021 08:08 AM

這個其實是Bandai 20多年前出的模型。
如果冇記錯應該係1997年出的
又登入唔到 發表於 30-1-2021 11:31 PM
可惜使徒很少有產品。。。相信RG無可能,hg都好。。。

使徒產品很少,更何況是模型呢?
印象中模型只出過第3和第14使徒...
(唔計TV版第13使徒,因為其實是3號機加多兩隻手),哈哈 ..
真係好有heart, 謝師兄分享.