Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Vince

[新品消息] Action Toys Machine Robo 天威勇士 12

waiwaiwai326 發表於 5-2-2021 09:06 PM
純粹營銷策略,好多人當阿積是close line的一隻,先出阿積的話,這隻有誰要?

唔係個個都有強迫症要儲齊, 唔啱心水點都唔會買. 我就只買阿積阿樂
Vince 發表於 28-1-2021 10:00 PM
佢出晒 d 飛機/車仔 先講 la ....
另外佢之前展左好多野都未找數 ....

佢地主力係出prototype ......起咗個頭就消聲匿跡......
mj23 發表於 6-2-2021 06:35 AM
唔係個個都有強迫症要儲齊, 唔啱心水點都唔會買. 我就只買阿積阿樂
你有道理, Action toys雖然把這系列定名古羅諾斯的逆襲, 但是放著一堆天威的經典角色不推
現時12款角色半數款式都天威裡的小角色, 我猜這些是不是Go-bot的主要角色?
例如麗娜專乘, 三段變型的Jim(占美)那麼多年來灰模都沒出現, 我個人是很期待這台能推出
撒旦六人組這麼經典的奸角也是沒有消息.
Land commander合體器具
寶石超人, 岩石超人
再大膽點還有男女主角用過的外骨骼機械可以考慮
就是占美不論設計或劇中分量都比這個Buggy Robo重要吧, 說不上是主角好歹是個大配角, 主題曲片頭都有它

如果沒打算推出這些, 這系列真的只買阿積阿樂配塔合金魂版男女主角就可以
ken0011 發表於 8-2-2021 01:42 AM
你有道理, Action toys雖然把這系列定名古羅諾斯的逆襲, 但是放著一堆天威的經典角色不推
現時12款角色半數 ...

如果獨立出阿龍同蓮娜, 都幾吸引,會入.
其實我覺得佢係想收哂天威同Gobots既客,其實都唔錯,啲兵仔我反而覺得比主角更珍貴,以前睇完百變雄師,見啲角色喺天威出返,雖然只係大茄,但都會好開心期待佢地喺天威有咩表現,畢竟主角玩具近年出太多,更顯得啲小角色珍貴,我相信阿積有可能最後一隻,剛好湊夠一打,非主流玩具,好難長出長有
阿積好似LU有份參與?
咁會唔會後續產品有機會P+接手呢?{:1_375:}