Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] SUPER MINIPLA 無敵機械 TRIDER G7 及 PB限定 TRIDER SHUTTLE

為何不出萬丈的太陽機,便可組機戰的清場小隊{:1_220:}
话说Trider G7喺香港有冇播过?翻译点叫法?
機械人動畫迷 發表於 20-1-2021 08:01 PM
话说Trider G7喺香港有冇播过?翻译点叫法?

香港冇播過,細個時見到D玩具合金都係叫G7、無敵機械或無敵合體,不過佢把三叉戟武器玩具當年香港好受歡迎,紅到有老翻係書報攤有得賣
bigbigfriend 發表於 20-1-2021 08:23 PM
香港冇播過,細個時見到D玩具合金都係叫G7、無敵機械或無敵合體,不過佢把三叉戟武器玩具當年香港好受歡 ...

原来如此,多谢解答!估唔到把武器都会咁红。话说我玩港中《机战T》时里面见佢係叫“托莱达G7”,但个“莱”字发音明显係国语发音,按粤语发音应该叫“托拉达G7”啱啲。
兩個頭,幾把武器加幾對拳頭就一盒,笨大會唔會太過分呢?
又登入唔到 發表於 20-1-2021 01:15 PM
現在出埋D食玩個價,根本可買合金或二手合金。。。。

通販加限定兩set接近二萬YEN, 我真係無言了...
不過為何不出機戰清場孖寶,萬丈的太陽機,月亮的珍寶3已經出了。。。{:1_220:}
小時有過一隻小型只可變飛機型態玩具, 今次食玩雖然大隻咗啲, 不過都有小小追番感覺可能會入
K_K 發表於 20-1-2021 09:42 PM

SMP都唔會有得分開買,出幾多盒又有咩問題?
K_K 發表於 20-1-2021 09:42 PM

絕對唔過份,佢可以把武器配件拆出來賣,扭蛋分開上下兩件當兩盒,可動件同不可動件分兩盒。

有咩你想像唔到既野都可以俾佢想到。
K_K 發表於 20-1-2021 09:46 PM
通販加限定兩set接近二萬YEN, 我真係無言了...

PB附加嗰兩架野又唔係人人有興趣,無人迫你買的,本體只係幾百
K_K 發表於 19-1-2021 10:16 PM
超獸,三一,珍寶,超力,戰鬥機械,傳說巨神,加利安全部用PS膠,砌完已經白化,其他勇者同戰隊糸列用AB ...

今次係全ABS
PBANDAI有寫:【素材】
プラパーツ:ABS
stonekeung01 發表於 19-1-2021 07:32 PM
佢D膠好漂忽, 我隻百獸王、超力同勇者王D膠幾好, 但超獸同三一就唔掂

超獸主体和三一都係全PS膠
即是BANDAI模型部用開個D

百獸王係全ABS製

就如同PS的BB戰士和ABS的元祖, 手感好大分別
建議大家情願用差不多價錢,去買精精的合金魂版跳楼貨13X0,好過買呢份垃圾模型,在我眼中全部加起来只值幾佰元!!!
G-man 發表於 21-1-2021 12:49 PM
建議大家情願用差不多價錢,去買精精的合金魂版跳楼貨13X0,好過買呢份垃圾模型,在我眼中全部加起来只值幾 ...

你啱呀,睇完smp之後更加想去買合金魂版