Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] DX 機界戰隊

垃圾環保塑膠,数年後自行粉碎。

同警察/怪盗戰隊玩具一樣,只是為了節省成本,同一模具生產不同颜色部件的交叉合体,之後又是掛上一大堆垃圾副助武器機体…………唉!又是一堆垃圾!!!

完全放棄X100%!!!
【機界戦隊ゼンカイジャー】全界合体 DXゼンカイオー ジュラガオーンセット【2021年3月6日発売】

https://youtu.be/BIjQFec7HkI

醜樣到咁,你叫戰隊死忠以外嘅人點買得落手?:ice:
雖然唔係想推大陸戰隊,但人哋巨神戰擊隊嗰d機械人比你更有以前超級戰隊嘅風格
紫月葵 發表於 21-2-2021 11:48 AM
醜樣到咁,你叫戰隊死忠以外嘅人點買得落手?
雖然唔係想推大陸戰隊,但人哋巨神戰擊隊嗰d機械人比你 ...

這兩隻獸頭合體前真的很樣衰。。。:ar:
又登入唔到 發表於 21-2-2021 09:59 PM
這兩隻獸頭合體前真的很樣衰。。。

而家 d 戰隊都唔係打我地市場。:67:
Vince 發表於 22-2-2021 10:15 AM
而家 d 戰隊都唔係打我地市場。

這類設定圖正好多
雖然唔係想推大陸戰隊,但人哋巨神戰擊隊嗰d機械人比你 ...

内地戰隊&英雄特撮片,其等身英雄及巨大機械人特技&戰鬥場面,皆是由東宝公司負責協力拍攝,所以绝对不會差過東映英雄特撮片系列!!
鷹頭獅 發表於 15-1-2021 05:03 PM
我看出來了,白色係《皇牌突擊隊》嘅第六人,紅色嚟自《恐龍》、洋紅嚟自《魔法》、藍色嚟自《轟轟》,黃色 ...

『全界凱撒』取自於初作『祕密戰隊五連者』的『赤連者』(1975)。其餘4位『機器人英雄』中,『全界侏儸』是取自於第16作『恐龍戰隊獸連者』的大型機器人『大獸神』(1992),『全界牙吠』是取自於第25作『百獸戰隊牙吠連者』的精靈之王『牙吠王』(2001),『全界魔法』是取自於第29作『魔法戰隊魔法連者』的魔神之王『魔法王』(2005),『全界推土』是取自於第30作『轟轟戰隊冒險者』的巨大機器人『大冒險』
呢一套唯一欣賞嘅地方係,4部機體各自可以變獸形/載具同人形,但合體方面,你話我保守都咁話,都係prefer五機合一多d。如果要再創新,應該係玩三一萬能俠嗰款,五機可以有幾種唔同合體形態

Dx幾十年來都仲停留果個技術無進步到

同一部機體食玩版身形靚好多
yugi 發表於 23-2-2021 01:47 PM
Dx幾十年來都仲停留果個技術無進步到

同一部機體食玩版身形靚好多

而且仲可以分開2隻脚,不似DX
魔法獅子&救急穿梭機双脚不能分開。
全界合体 DX全開王布隆魔法 SET
【機界戦隊ゼンカイジャー】全界合体 DXゼンカイオー ブルマジーンセット【全界合体動画】

https://youtu.be/qAJy2edmC_g

Change Heroes Twokaizer 王連形態&真劍形態套裝
價格:2,000円(連税)
發售日:2021年4月24日

Two Kaizer Two Kai Oh

一早有文字情報說可有5種合體, 以往被騙了多次今次完全沒期待, 結果是正確的