Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 2020年玩具回顧——奇玩具誌小小收藏分享和新年祝願

入坑十年,玩具攝影也玩了十年,製作了不記得有多少過REPORT,大部分都張貼在TOYSDAILY上,誠蒙大家一直支持。我將今年出的玩具,加上自己影過的,都濃縮在兩張圖當中。

最特別的攝影活動,就一定係早兩個星期跑上山影DYNACTION EVA-01。

如要選出今年出得最好的五件玩具,我有親手玩過的話。

其中一款一定是今年新製作的超合金高達RX782F00。

第二款是DX超合金一條輝機,手感好,上埋PARTS更正。

第三款是METAL BUILD EXIA REPAIR 4,真的很好玩﹗

第四款是GFFMC的GUNDAM RX782 LOCAL TYPE 版,泥黃色唔易入口,但一入口就不得了。

第五款是METAL ROBOT魂 高達巴巴托斯狼王,我知,佢係軟腳蟹,但鬼叫有愛咩,無計,入選。

其實還有很多好玩具,例如IMAGINATION WORKS悟空都唔錯,不過又未去頭5位。有一些玩具,我來不及開來玩,抱歉,埋沒了你們.......

至於HOTTOYS IRONMAN MARK 47(再版)不是今年的產品,但我今年才入手。不過,一係唔玩,一入手.....從此入坑中毒深。

最後,祝願大家繼續玩物養志,長玩長有,亦感謝玩具日報網頁的各位負責人員,祝你們身體健康,工作順利,謝謝﹗

小弟的玩具專頁,歡迎大家前來指教,謝謝﹗
https://www.facebook.com/ki0079.robot.workshops

HT IRONMAN MK 47
我也LIKE佢惡惡地及多燈
BUT 46配色才是我杯茶
Hottoys坑要小心,依家rerun mark 5
mushroom 發表於 2-1-2021 02:28 PM
Hottoys坑要小心,依家rerun mark 5

已經準備訂了:)
順便借師兄呢度分享埋我上年嘅5大,每隻攞上手都令我有種驚豔嘅感覺,其實DX韋基利每隻我都好鍾意:love:

wwwkcc 發表於 2-1-2021 08:32 PM
順便借師兄呢度分享埋我上年嘅5大,每隻攞上手都令我有種驚豔嘅感覺,其實DX韋基利每隻我都好鍾意

居然冇千值練超獸機神份:Q
wwwkcc 發表於 2-1-2021 08:32 PM
順便借師兄呢度分享埋我上年嘅5大,每隻攞上手都令我有種驚豔嘅感覺,其實DX韋基利每隻我都好鍾意

頭兩隻我都有,其他我就無了。隻泥黃色高達有兩個型態,各具特色,真的值得一入﹗
Dancougaproto 發表於 2-1-2021 10:08 PM
居然冇千值練超獸機神份

如天威趕唔切出個位就係佢嘅,始終隻超獸觀賞性大於好玩性:he: