Toysdaily 玩具日報

查看: 7714|回復: 15

[玩具攝影] 我冇必要講個名比你知 ~ POSE+天威勇士

惡黨:妹妹仔,你最好就係服從我哋,唔係我哋一定唔會同你客氣。

龍:人類雖然有時會被惡意所迷惑,但只要有堅定意志加以抗拒,終於都能夠發揮到人性光輝,人稱之為「善心」。

惡黨:係邊個?
龍:我冇必要講個名比你知。

龍:天空宙心拳,碎岩拳!

嘰:嘰!又話碎岩拳,點解出腳GA?違反商品說明條例呀!

龍:小姐,你冇事呀嘛?
IS:我代表我哋公司多謝你!

龍:狼頭劍!

[color=var(--primary-text)][size=0.9375]白:當狼頭劍發出光芒,就會變成劍龍。
[color=var(--primary-text)][size=0.9375]

龍:黑暗嘅地方有光明,邪惡嘅地方有正義,我係天上嚟嘅使者,劍龍。

ROGUE:合體添下話。有現金嘅地方有交易,冇誠意嘅地方有大廠,我哋係嚟搵真銀嘅惡黨,BANDAI。去啦!超合金魂劍龍。

BAN龍:大家SIZE差唔多JA WOR。
龍:但技術就一定唔係。

待續

正呀 !!
你都留意到 ... 呀龍成日話出拳其實係出腳 :he:
嘩!好正呀!快啲出續集,打爆合金魂:x
下集。

BAN龍:再打落去都唔會有咩結果,PILEFORMATION LA。

龍s:狼頭劍,狼頭劍,賜我無窮力量。(天地水火,請賜我無窮力量。)

白:當狼頭劍s收到亞龍嘅要求,就會劃破時空。亞龍同佢合體就會變成劍龍。狼頭劍吸收天地(水火)嘅力量,就會變成無敵鐵甲人(倍功夫)。

BAN龍:PILEFORMATION

BANKUNGFU:PILEKUNGFU

POSE龍:PILEFORMATION

POSEKUNGFU:PILEKUNGFU

POSEKUNGFU:倍功夫,嚟同你較量。去咗邊呀?
BANKUNGFU:我响度呀!

POSEKUNGFU:你係咪仲要打?
BANKUNGFU:打...咪...打LOR。

POSEKUNGFU:狼頭劍,天空真劍。

惡:等陣,我哋今日當讓吓你哋,我哋趕住返去倒數。收隊/工!
白:惡黨/大廠係唔會就咁罷休,佢哋一定會繼續搵方法挖走玩家啲寃枉錢。努力(賺錢)啦玩家,戰鬥啦POSE+。

師兄真係有心機!
十分精彩,全力支持!

咁大個佬都未買過咁貴件玩具,訂果陣都係有猶豫,但真係有買貴冇買錯,因為質素絕對有所值。

亞龍可動性很高,動作也很自然。

與BANDAI一樣,亞龍一樣可以重現二劍合璧。

POSE+比BANDAI略小。

POSE+仍未完全取代BANDAI的部份

POSE+也不是完美的。玩了兩日,發覺劍龍的右肩很鬆,有時甚至不舉。歡迎各位CHING建議任何處理方法。

與拖車細佬合照

亞龍每次出場的對白,其實是美德和價值討論的重要素材。不斷反思下,也讓我們不被別有用心者肆意作出曲解。「黑暗嘅地方有光明,邪惡嘅地方有正義。」也成為糊混世代的鼓舞。到手前亦有看過WALKER大的介紹影片,很認同WALKER大的意見:漆黑的夜空才看得見漫天星宿,但不枱起頭卻永遠看不到。

手上最巨大的玩具(不計基地級)

大凱撒 發表於 31-12-2020 04:33 PM
咁大個佬都未買過咁貴件玩具,訂果陣都係有猶豫,但真係有買貴冇買錯,因為質素絕對有所值。

我隻劍龍左膊鬆,係粒釘未打晒入去。結果仲整隻掉了出嚟。Send咗email去info@poseplus.net,佢地今天換番個上身俾我。
正!!!!!!!!
好正!好正!好正! 要講三次
耐心等待黑暗離開,快D集齊長生仙藥:x

感覺係喇叭褲 vs 窄腳褲:x
用故事帶出新舊對比,確係一個好過癮嘅分享報告:DD
Vince 發表於 31-12-2020 01:15 PM
正呀 !!
你都留意到 ... 呀龍成日話出拳其實係出腳

記得在一套黃飛鴻電影裡...

有一次佢同人打,大叫佛山無影腳!!

但點知係出拳,敵人連聲中拳!!

跟住敵人話:又話佛山無影腳...

跟住黃飛鴻話:乜黃飛鴻唔講得大話架咩??

如果無記錯,套戲好似都有講黃飛鴻撘火車時都有嘔,但十三姨無事!!

我想當時想講,就算黃飛鴻都未搭過火車,會唔慣吧...

睇完套戲,當堂覺得講黃飛鴻現實左,生活化左好多!!
Fun pose. 呢套天威真係有好多童年回憶.

我無超合金魂,技術我唔知,但外觀美感一定係pose plus全勝,當然如果上色金屬感再強些就完美了。

另外想IS出樣:x