Toysdaily 玩具日報

查看: 11945|回復: 25

[新品消息] 2021年5月 NXEDGE STYLE 新星邪虎丸

NXEDGE STYLE [MASHIN UNIT] 新星邪虎丸

価格:5,500円(税10%込)5,000円(税抜)   
発売日:2021年05月

■商品仕様
全高:約90mm
材質:PVC、ABS製

■セット内容
・本体
・タイガーソード
・猛虎形態用差し替えパーツ一式
・交換用手首左右
・専用STAGE一式

https://tamashii.jp/item/13501/

一早估到NS會出新星邪虎丸啦!不過都係果句︰出到R魂版本先講啦!NS版?不了!
老虎形態好怪。。。。。
yugi 發表於 24-12-2020 03:58 PM
老虎形態好怪。。。。。

呢個問題同原設好有關係,加上NX本來就唔適合做變形,有呢個結果都預咗
THOUTHER 發表於 24-12-2020 03:35 PM
一早估到NS會出新星邪虎丸啦!不過都係果句︰出到R魂版本先講啦!NS版?不了! ...

但無人知佢係咪真係會出,所以NX好可能係可預見將來的最好商品:o
k_dash 發表於 24-12-2020 08:08 PM
但無人知佢係咪真係會出,所以NX好可能係可預見將來的最好商品

師兄所言亦有道理,但今次NS版造型太差,可動又低,好難買得落手,反正等咗佢廿幾年,唔爭在等多陣,等個好D的版本先入手!
THOUTHER 發表於 24-12-2020 09:43 PM
師兄所言亦有道理,但今次NS版造型太差,可動又低,好難買得落手,反正等咗佢廿幾年,唔爭在等多陣,等個 ...

鬼叫新星邪虎個設計太"離地"咩,個變形你點處理都好難實體化,NX設計一定係拆開重組+換件,虎口又簡化到無得開合,R魂就算出都好難做到好實淨的變形設計,換件基乎無可避免
明白既,設計難討好,跟以前 個款細盒模型版 差不多, 但是等左20年,都會買盒NX支持下,希望日後有R魂再設計得好D
5500 YEN :time: :ice:
點解 NxEdge 質數都要咁進取 :cool:
是愛的測試嗎? :no:
fktuen 發表於 26-12-2020 12:50 PM
5500 YEN  
點解 NxEdge 質數都要咁進取
是愛的測試嗎?

龍星丸原價都要4800yen, 而新星邪虎變形要換的件一定比龍星多,加上NX魔神定價一直偏高,又係咁多年第一次版權實物化,係屈fans架啦:60:
k_dash 發表於 26-12-2020 01:20 PM
龍星丸原價都要4800yen, 而新星邪虎變形要換的件一定比龍星多,加上NX魔神定價一直偏高,又係咁多年第一 ...

的確:no:

但都係第一時間訂咗佢算數.
一了百了:shy:
k_dash 發表於 26-12-2020 01:20 PM
龍星丸原價都要4800yen, 而新星邪虎變形要換的件一定比龍星多,加上NX魔神定價一直偏高,又係咁多年第一 ...

忽然間覺得R魂魔神好經濟
sckoko 發表於 26-12-2020 05:48 PM
忽然間覺得R魂魔神好經濟

都咁多年無再出全新R魂魔神,又好難比較,我好相信再有新出唔會平
幾年前三百蚊買R魂魔神,依家二三百買NX魔神,百般滋味在心頭,有出R魂魔神已經要還神:42:
gdgdboy444 發表於 26-12-2020 11:42 PM
幾年前三百蚊買R魂魔神,依家二三百買NX魔神,百般滋味在心頭,有出R魂魔神已經要還神 ...

黎緊好似有黑龍色
希望靚靚仔仔