Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年5月 聖衣神話EX 天馬座星矢 (最終青銅聖衣)

原來EX一直未出最終5小強
但今次又唔喺Revival出而喺返EX出,真係好難捉摸
好飽,食唔落,出Ex舊青銅暗黑聖衣就會入。
laiken 發表於 23-12-2020 12:01 PM
原來EX一直未出最終5小強
但今次又唔喺Revival出而喺返EX出,真係好難捉摸

一早覺得有 EX 就應該淘汰神話,白銀和部份冥鬥士結果外型古古怪怪。
純白騎士姬Saber 發表於 23-12-2020 11:33 AM
睇咁多位.....原來包膠素體外面着甲都有唔少問題?

家中罷放TBL包膠素體有6-7年都未爆膠冇事

b記隻包膠悟空隻手光脫脫都出事,依隻星矢手個兩舊甲箍到隻手咁實,應該一係室上去出事,一係想玩聖衣形態拔落嚟出事
又要expect佢出齊五小強再golden version X5 :o
Lawchee 發表於 23-12-2020 12:37 PM
一早覺得有 EX 就應該淘汰神話,白銀和部份冥鬥士結果外型古古怪怪。

如果B社唔係咁樣出法,又點樣迫玩家買多次白銀同埋冥鬥士的EX版本呢?所以小弟都費事後追魔玲同埋琴座奧路菲,專心等佢出EX版本先入手!
red_bull 發表於 23-12-2020 01:12 PM
又要expect佢出齊五小強再golden version X5

最終青銅聖衣唔係新生青銅聖衣,响原著漫畫入面無變過黃金青銅喎,除非B社夾硬來就另計,反而有機會出OCE版本,舊神話最終青銅聖衣就好似有OCE版本的!

冥王十二宮動畫版原創對拉達曼提斯時最終天馬變過黃金,舊神話也出過鍍金版最終天馬  發表於 24-12-2020 10:17 PM
THOUTHER 發表於 23-12-2020 01:37 PM
如果B社唔係咁樣出法,又點樣迫玩家買多次白銀同埋冥鬥士的EX版本呢?所以小弟都費事後追魔玲同埋琴座奧 ...

隻潛力悟飯2.0搞個新頭,悟空身改dd咁方便已經出到2.0,係都要加多個換色金毛頭出多次咩會場限定1.0....
純白騎士姬Saber 發表於 23-12-2020 09:35 AM
但係素體d關節始終礙眼⋯⋯

如果是包膠素體着衫着聖衣就完美了

包膠=爆膠:x
如果可以像新生一樣給套爛聖衣就好了

唔睇聖衣,剩睇頭雕,我重以為係一輝添。
聖闘士聖衣神話EX ペガサス星矢(最終青銅聖衣)

価格:9,900円(税10%込)9,000円(税抜)   
発売日:2021年05月

■商品仕様
全高:約170mm
材質:ABS、PVC、ダイキャスト製

■セット内容
・本体
・聖衣一式
・オブジェ用フレーム
・交換用表情パーツ4種
・交換用手首左右各4種
・交換用髪の毛パーツ一式
・アテナ神像(小)

https://tamashii.jp/item/13506/