Toysdaily 玩具日報

查看: 5888|回復: 10

[個人收藏] 魔進戰隊煌輝者--王者特急薩比恩(食玩)

魔進戰隊煌輝者--王者特急薩比恩(食玩)

各住C兄大家好,
作為戰隊迷的我, 今日再次入新野
就係魔進戰隊煌輝者--王者特急薩比恩(素組)
希望各位會鐘意啦^^些些

我的其他魔進系列:
魔進戰隊煌輝者--王者特急
http://mail.toysdaily.com/discuz ... page%3D1&page=1
魔進戰隊煌輝者--煌輝神
http://mail.toysdaily.com/discuz ... page%3D1&page=1
魔進戰隊煌輝者--巨神鑽

好啦, 入返主題先~^^~

魔進薩比恩

鯊魚特急列車型的魔進。水陸兩用的強力列車,由青色煌輝石變形而成,具有毀滅詛咒和消滅邪惡能力的專家型角色。
參與歐拉丁國王遠征幽頓海姆魔女的戰役,但卻遭到魔女的毒液給封印,之後被充瑠帶回來的毒液給博多南無鈴才解除封印。
可以像鯊魚一樣在海中或者在地底快速的游泳,並用『勞倫氏壺腹探測!』搜尋技術捕獲敵人的弱點,使用狩獵的技術來殲滅敵人,並且可以變成武器來支援煌輝神或陸輝士,也可以與魔進艾克斯普雷斯連結後並合體成王者特急薩比恩。

加埋魔進艾克斯普雷斯

加埋喬奇, 三大列車

真心講, 真係要吐嘈一下
呢啲先叫列車嘛
烈車戰隊果啲算係咩?完全亂來的機設!

準備合體!!

腳掌可以拉出來

拿出面罩

其實如果唔鐘意, 可以換頭既~

三個頭^^"

完成!!王者特急薩比恩!!

宿敵對決

其實佢可動性都不錯

說實話, 魔進都出得算係咁
對比前面幾支戰隊, 佢都已經叫唔錯
但屈錢記就月來月强...

一盒得果2-3塊(仲要係細塊), 咁都出到6盒
真心覺得係冇必要囉

至於寶石形態靚唔靚, 個人就覺得眼人見智啦~~

今日分享暫時到呢度, 希望各位會鐘意啦~
用心的分析,師兄應該用了不少的時間,謝謝你的分享,也期待你日後的貼文,謝謝
現在還未能買到

旺角深水都冇貨, 我最後係百貨公司玩具部的一個角落見到
係散開的, 我要係個架慢慢揾, 揾齊左四盒, 所以買, 否則都冇呀~
jaffehung 發表於 16-12-2020 08:51 AM
旺角深水都冇貨, 我最後係百貨公司玩具部的一個角落見到
係散開的, 我要係個架慢慢揾, 揾齊左四盒, 所以 ...

1-4 旺角都唔難揾。。

但我見好多被抽起了5同6
今年魔進由於沒有再出訂單圖所以在未知之後有無得大合體就要買定先, 結果今年係無大合體的中晒伏:cool:
jaffehung 發表於 16-12-2020 04:01 PM
但我見好多被抽起了5同6

一box好似三set?1234得一set 5,6.....當然吾常見。。。
又登入唔到 發表於 17-12-2020 12:04 AM
一box好似三set?1234得一set 5,6.....當然吾常見。。。

所以對上果套列車, 冇一套咁入就真係冇啦~
jaffehung 發表於 18-12-2020 02:39 PM

不過黑白列車又無可能不是全set入,起碼都入黑或白吧。。。。
jaffehung 發表於 18-12-2020 02:39 PM

所以今年無左訂單圖無得預計將來出乜來決定入唔入, DX就話套野做完仲大把貨但食玩有時唔一出就買就好難後追