Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] Good Smile THE合体「勇者傳說」

又登入唔到 發表於 15-1-2022 03:13 PM
是否放這邊是成品?
現在模型都吾便宜,不過模型和成品,價錢可以差很多呢? ...

呢隻係the合體系列,絕對係成品
是否放這邊是成品?
現在模型都吾便宜,不過模型和成品,價錢可以差很多呢? ...

模型都要約500, 而成品約1500
是否放這邊是成品?

The 合體=膠成品

The合體hagane works=有金屬既成品,只有超獸係

moderoid=模型,同smp差唔多
佢出得七重變形體,小弟一定俾錢。仲以為佢只會出主角勇者機械人,估唔到連配角都出埋。
咁唔知「勇者特急」入面超能加爾的宿敵飛龍、轟龍又有無份呢?
THOUTHER 發表於 15-1-2022 06:20 PM
佢出得七重變形體,小弟一定俾錢。仲以為佢只會出主角勇者機械人,估唔到連配角都出埋。
咁唔知「勇者特急 ...

飛龍就未必, 轟龍就有機可能有得重現宇宙果幕
不過7重變形兩個動物形態的腳咁幼好似好危下

見到腳有screw,唔係模型?
ben1982 發表於 15-1-2022 07:21 PM
見到腳有screw,唔係模型?

the合體係成品
yugi 發表於 15-1-2022 06:26 PM
不過7重變形兩個動物形態的腳咁幼好似好危下

果四隻腳好似比舊版玩具仲要幼,不過只要唔好施加不必要壓力,斷估未必會斷。
小弟反而驚果四隻腳D關節唔夠力,放响平面一係彈開,一係就縮番入去,總之就接唔到地企唔到。
其實飛龍、轟龍係源自變形金剛Z,假如「好微笑」真係出佢兩個,唔知洗唔洗額外授權?
THOUTHER 發表於 15-1-2022 08:41 PM
果四隻腳好似比舊版玩具仲要幼,不過只要唔好施加不必要壓力,斷估未必會斷。
小弟反而驚果四隻腳D關節唔 ...

所以動物形態長期齋企都好危

轟龍始終勇者片內出過同埋機體名唔同應該都可以出

泰丹同泰安大合體隻腳,好似泰丹企左響一舊野上面,完全感覺唔到係合體,好似企左響個stand到。
馬仔 發表於 18-1-2022 09:28 AM
泰丹同泰安大合體隻腳,好似泰丹企左響一舊野上面,完全感覺唔到係合體,好似企左響個stand到。 ...

原設都係咁。

請問有無呢部背面個原設圖?上網見過合體之後泰安對手無得收埋...