Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年7月 METAL BUILD DRAGON SCALE 龍神丸

til520102 發表於 28-11-2020 06:23 PM
萬能俠(魔神ZERO)上面是
紅蓮聖天跟蘭斯洛特

Oh right! 多謝師兄提醒~!

那麼我覺得這路線比Metal Build Gundam線更精彩~~ 希望SRW OG系列會有機會在這line出現~! :67: :35:

除左高達排氣口外,整體係正既,立體龍都正,頭紅色好似寶石甘都幾靚
隻電鍍色衰左...用土豪金仲要鏡面,易氧化又上指模,成隻感覺好重強國味

对,我覺得呢隻土豪金更似有「霸尾帝國」&「土佬澳國」&「西勾白佬」虚偽味道!!!

好令人反胃!

同意隻金色好唔點,唔靚!一定蟹
這隻金色偏黃(寺廟見到果類)。不太喜歡。
updated

應該係全可動手指, 賣點之一.
會有VER2.0,改回原版白色+黃色。
希望佢會透露係出一整條魔神英雄伝LINE還是只有一隻龍神丸啦。會keep住出先想入坑。:67:

會唔會有龍雷拳同其他特效件呢?
ToyKnife 發表於 17-2-2021 11:52 AM
希望佢會透露係出一整條魔神英雄伝LINE還是只有一隻龍神丸啦。會keep住出先想入坑。

會唔會有龍雷拳同 ...

笨大:特效件魂限
bunnyyau 發表於 17-2-2021 09:54 AM
會有VER2.0,改回原版白色+黃色。

改黑色再出都得:DD

METAL BUILD DRAGON SCALE 龍神丸
発売日:2021年7月
メーカー希望小売価格:22,000円(税10%込)

https://tamashii.jp/special/metalbuild/ds_ryujinmaru/

METAL BUILD DRAGON SCALE 龍神丸 PV

https://youtu.be/LIpv-3BPjC0

METAL BUILD DRAGON SCALE 龍神丸

価格:22,000円(税10%込)20,000円(税抜)   
発売日:2021年07月

■商品仕様
全高:約230mm(頭頂高160mm)
材質:ABS、PVC、ダイキャスト製

■セット内容
・本体
・登龍剣
・交換用手首左右
・交換用エフェクト付き手首左右
・台座一式

https://tamashii.jp/item/13559/