Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 高達40週年 重頭作 RX-78F00

高達40週年重頭作, 當然唔少得 橫濱F00... 之前太古搞甚麼Gundam base限定品, 睇相d人迫到冇晒意慾:what:但呢隻日版剛到手, 我素組MG王, 老虎蟹都即砌佢先啦 (雖然本來想打卡碧尼尖):p
睇到Bandai技術更上一層樓, 除咗EG唔駛剪件超幼水口(雖然我冇買, 但朋友同事個個讚...) 鍾情於MG的我, 只對MG或呢隻唔係MG但係啱size(1/100), 有終於等到你的興奮!
:love:

啪件順滑, 雖然冇full frame, 但正正係咁, 有砌Mega size速戰速決 (2.5hours), 非常爽的快感:51:而F00本身設定係超多刻線, 極為細緻, 加上呢隻用咗少有的啞面, 令其白色有d似iPhone盒的潔淨感, 絕!

有一刹那考慮追加番啲分色, 但都係想快啲完成佢, 單色出來效果比想像中靚, 大家可以考慮, 完。

師兄真快手,謝謝分享{:1_377:}
分件確實唔錯不過真係唔太接受幼腰呢個設定:(
有個台都幾好玩:34:

{:1_226:} RX-78F00 vs VF-1S SSP, both 1/100 {:1_226:}

thx for sharing
引死人咩 :help:
F00 其實系咩來頭

設定中重生的原祖高達:
RX-78F00 的故事背景設定為是一年戰爭後,失去蹤影許多的阿姆羅.雷座機「RX-78-2 鋼彈」被極東亞洲地區的地球聯邦相關設施發現,運用在「GUNDAM FACTORY YOKOHAMA」近郊找到的大量殘骸進行研究、分析、重建,最終完成了「RX-78F00 鋼彈」
不過設定呢家野成日都變㗎啦⋯⋯睇完笑吓就算:ar:
Dancougaproto 發表於 4-11-2020 10:07 PM
設定中重生的原祖高達:
RX-78F00 的故事背景設定為是一年戰爭後,失去蹤影許多的阿姆羅.雷座機「RX-78- ...

Thanks 師兄, 唔講真係唔知{:1_203:}

咁 阿姆羅. 雷 幾時遇上 一條輝, 為女而開戰?講笑...{:1_224:}

Q: 你話呢個情況, 邊個大鑊啲?{:1_236:}

A: 阿姆羅. 雷中招, 因為 VF1-S 只會爆頭, 但相對 RX-78 爆駕駛倉, 完。{:1_237:}

硬係覺得腳板細咗啲