Toysdaily 玩具日報

查看: 9448|回復: 14

[個人收藏] 疫情後遺症系列 : MG 百式 + 卡碧尼

近日新入一堆, 其中 MG 卡碧尼, 以前只有入過Zeonography的幾款, 今次見佢咁大對手掌, 好邪惡, 就破例玩MG... :love:

未砌佢之前, 就勾起我揾隻 百式2.0 同佢打情駡俏的念頭... 點知原來之前忽略咗MG限量 百改同百改量產... 一野追返來, 仲來個雙飛玩options :D

跟手追埋 馬沙同加曼

我自己叫 百式(沙金色) 係2.0, 百改量(珍珠金) 係2.1;百改(電鍍金) 係2.2;而我玩野的 百式(混合金) 係2.3;全透 係2.4:而之後來的 百壞(電鍍金)就會係2.5 :p

v2.2          2.3          2.1

v2.4

師兄厲害, 佩服佩服!{:1_377:}
請問卡碧尼除了大手,其他是否和初代mg 1樣? thx
可惜百式改係令面金,唔靚,最後無買。
:he::he::he:咁多100式?

果然夠顛!:p
nela 發表於 29-10-2020 08:54 PM

Not yet build, tell you later...
素組王 發表於 29-10-2020 09:20 PM
可惜百式改係令面金,唔靚,最後無買。

師兄咁就各花入各眼啦, 我公司d同事個個望到隻 百改電鍍金 都話3隻中最吸引, 反而 珍珠金 唔係人人接受到, 所以我買多隻 2.0磨沙金 玩3種混合金, 溝一溝有另一種感覺:p

有同事以為係好似 一番賞 的特別版:shiny:
nela 發表於 29-10-2020 08:54 PM

頭部 手臂 腰 裙甲 腳板 都係新件。不過一副骨架就同以前一樣。強度及可動就係最大既問題

收到。thx  發表於 30-10-2020 04:47 PM
玩具SQ1 發表於 30-10-2020 10:07 AM
師兄咁就各花入各眼啦, 我公司d同事個個望到隻 百改電鍍金 都話3隻中最吸引, 反而 珍珠金 唔係人人接受到 ...

師兄真有米,買齊咁多隻。
隻百式改金色真係各花入各眼,初初諗住佢可能用Gundam  base 或用出全武装百式改set 再出香檳金,但應該無望了。
素組王 發表於 30-10-2020 01:01 PM
師兄真有米,買齊咁多隻。
隻百式改金色真係各花入各眼,初初諗住佢可能用Gundam  base 或用出全武装百式 ...

死Bandai唔會再出香檳金啦,因為已經準備用百壞電鍍版掠水...
flash 發表於 30-10-2020 11:40 AM
頭部 手臂 腰 裙甲 腳板 都係新件。不過一副骨架就同以前一樣。強度及可動就係最大既問題 ...

今日下午砌卡仔,一路砌一路火,仲夠膽死用2001年的parts加少少就再出,仲要$4魚多,有d中伏感...
螢光粉紅, 好姣:p

係條黃蜂腰改得最靚, 其他冇乜好讚:p

Completed:shy:

:handshake:

目不暇及 啊~~