Toysdaily 玩具日報

查看: 8625|回復: 15

[新品消息] Transformers 變形金剛 GENERATION Deluxe Retro Headmasters 頭領戰士

Walmart Exclusive Generations Deluxe Retro Headmasters
headmaster_2.jpg headmaster_1.jpg headmaster_3.jpg headmaster_4.jpg headmaster_5.jpg headmaster_6.jpg headmaster_7.jpg headmaster_8.jpg headmaster_9.jpg
請問同舊果隻有無分別?

只係用懷舊頭領戰士包裝
內容物同泰坦之戰ver並無分別
配色似有調整過....

玩物商品與包裝圖像不符:blame:

今次個賣點就係 g1 box厄 情懷。
但內膽用「吸塑」,吸引力都係打左拆
Vince 發表於 21-10-2020 05:21 PM
今次個賣點就係 g1 box厄 情懷。
但內膽用「吸塑」,吸引力都係打左拆

當年美版頭領一樣不是發泡膠, 仲要用吸塑套死在白卡紙上, 所以美版有冇玩過一定知.今次改左用日本LG版頭, 對沒有買LG版的玩家有少少吸引力.
redfish 發表於 21-10-2020 05:26 PM
當年美版頭領一樣不是發泡膠, 仲要用吸塑套死在白卡紙上, 所以美版有冇玩過一定知. ...

我當然知舊美版 G1 係用「吸塑」... 但我估香港人應該都較喜歡日版 (at least 我自己會 perfer 日版) ...
:(
純白騎士姬Saber 發表於 21-10-2020 05:02 PM
只係用懷舊頭領戰士包裝
內容物同泰坦之戰ver並無分別
配色似有調整過....

都估到,泰坦之戰只係幾年前嘅事,點會咁短時間又出新嘅頭領戰士
redfish 發表於 21-10-2020 05:26 PM
當年美版頭領一樣不是發泡膠, 仲要用吸塑套死在白卡紙上, 所以美版有冇玩過一定知.今次改左用日本LG版頭,  ...

唔會,當年隻LG版超神仁萊,接受唔到貨櫃拖頭冇獨立變形,所以冇買。就算佢用呢款復刻盒再出,都唔會買
laiken 發表於 21-10-2020 05:45 PM
唔會,當年隻LG版超神仁萊,接受唔到貨櫃拖頭冇獨立變形,所以冇買。就算佢用呢款復刻盒再出,都唔會買 ...

今次個重點係個包裝而唔係玩具本身,用得呢種包裝,應該係主攻老一輩老變迷,唔排除有老變收藏家只係為咗個盒而出手,情況就好似上次35周年文哥套裝(G1文+SS-38)一樣!
呢個只係開始仲有出過既頭領都可以情懷包裝
重新洗牌出一次:he:

頭部好似唔同咗?

似係日版頭

TITAN果陣 日版同美版個頭有分別
(美版買晒博派四子同埋狂派四部、另外入埋日版四子)
今次唔會再入
個吺塑冇食死啲件想入番盒會出問題, 唔明想點:38:
等mp版頭領,唔知要等幾多年
K動戰士渣古 發表於 22-10-2020 07:59 AM
等mp版頭領,唔知要等幾多年

至少所有之前所出嘅G1再出一次高還原卡通樣先