Toysdaily 玩具日報

查看: 8202|回復: 14

[新品消息] 神機工業 殲20(J-20) 合金變形可動 Figure

神機工業 殲20(J-20) 合金變形可動 Figure

中國航空工業文化中心指導開發,神機工業&接觸優品聯合出品、@TFCTOYS 特邀設計、完美還原了「殲-20」戰機的威武身姿!這是我軍現役戰機首次以完全變形機甲成品的形式亮相!全塗裝機身、大量合金材質、戰機形態長25cm,附帶專屬武器和可變支架!產品分為通販及航展限量兩款。以此模型為主角的漫畫《無天於上2035》也正在bilibili漫畫獨家更新中!軍迷們,模型迷們,變形玩具迷們,關注起來!

啲手腳在飛機形態收納得唔錯,但問題係套漫畫都未出夠100頁,咁快就出玩具?太急囉,應該至少都比人培養一下感情再出!
Dancougaproto 發表於 16-10-2020 08:04 PM
啲手腳在飛機形態收納得唔錯,但問題係套漫畫都未出夠100頁,咁快就出玩具?太急囉,應該至少都比人培養一 ...

依家全球啲動話都係商品先行,
先搞掂啲玩具先會出漫畫動畫!
perfectman 發表於 17-10-2020 07:52 PM
依家全球啲動話都係商品先行,
先搞掂啲玩具先會出漫畫動畫!

師兄, 請問邊套動畫係玩具行先?
根本英俊 發表於 17-10-2020 09:15 PM
師兄, 請問邊套動畫係玩具行先?

變形金剛 圍城系列

全球啲動話都係商品先行 <===首先, 變形金剛唔算係由零開始, 起碼大家都對佢有認識罷, 而而家呢套連漫畫都唔算...當然我也未有接觸....另外可能係小弟孤陋寡聞, 全球既動畫喎....
我覺得幾靚,尤其機械人是背翼的處理方式,唔錯。

有師兄討論到動畫係以商品先行。我都同意,當然商品唔單止係玩具,可以包括好多嘢。至於係唔係「全球所有動畫」,我就唔敢講,不過眼見都相信係主流情況。

講到變形金剛,直情係有商品先至有動畫。:(
駕駛倉可唔可以打開同坐人仔架?

變形金剛較特別,因為它是沿於Diaclone。Diaclone一向只出商品沒出動畫。只是後來孩同Takara合作加入故事原素去增加宣傳同感染力。在商業社會由商品主導是無可避免。
嗱,幾錢同邊到有得賣先{:3_142:}
坐等 59式坦克 。:36:
有冇跟爆炸特效先?
根本英俊 發表於 17-10-2020 08:50 AM
全球啲動話都係商品先行

基本上大部分外國玩具都係玩具/商品行先之後再後製動畫. 如變型金剛, GI Joe, He-Man, Hello Kitty, My Little Pony, LEGO, Barbie等等。 日本很多電視遊戲基本都是商品先行啦(遊戲本身就是商品),最後再後製動漫畫。
其實幾吸引,不過無睇過動畫,無感情分無投入感,除非有閒錢,才會考慮 :(
Finalmoon 發表於 19-10-2020 10:11 PM
基本上大部分外國玩具都係玩具/商品行先之後再後製動畫. 如變型金剛, GI Joe, He-Man, Hello Kitty, My Li ...

其實我真係唔知G.I.JOE, HE-MAN, HELLO KITTY, M卜LITTLE PONY, LEGO, BARBIE係商品行先, 因為仍地本身都差不多同步出, 即係有動畫再同玩具同期出, 而日本就因為遊戲受歡迎, 先再製作動畫, 再有相關物品出售呢D情況係有, 但唔係套套都係, 就如鬼滅之刃, 都係有漫畫, 再有動畫, 然後有其他相關物品, 反面超人都係, 差不多做3集才會有相關周邊罷...