Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] (Robot Spirits) Zeta Gundam

LigerZero 發表於 12-10-2020 09:43 PM
用RG果d都岩size?

比例岩,但正如rg版zeta同robot 魂zeta都唔同大細,所以貼紙唔會岩哂大細

自己剪剪貼貼,加d創意,都係另類玩法
xxx1874 發表於 12-10-2020 10:39 PM
比例岩,但正如rg版zeta同robot 魂zeta都唔同大細,所以貼紙唔會岩哂大細

自己剪剪貼貼,加d創意,都係 ...

{:1_377:}thanks
THOUTHER 發表於 12-10-2020 06:40 PM
所以當年小弟就能以16X超低價入手,買番來玩先知點解咁平,斷估ver. A.N.I.M.E.應該會出過隻新的Zeta Gun ...

160元真係抵
至於㸃解咁平
可能同人氣有關吧

百式 Double zeta MKII 夏亞力奇戴亞斯同呢隻都有
我未買到卡碧尼呢

Zeta我都認為會出新
相信會係ka signature 系列
Gundam@EFSF 發表於 12-10-2020 09:33 PM
ANY NEWS?,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

not yet......:help:
fktuen 發表於 13-10-2020 08:53 AM
not yet......

zz 今個月定下個月出,黎緊應該係mk2 and zeta
xxx1874 發表於 13-10-2020 08:59 AM
zz 今個月定下個月出,黎緊應該係mk2 and zeta

好期待隻 ZZ
說是今個月, 希望無延期吧
xxx1874 發表於 12-10-2020 10:39 PM

自己剪剪貼貼,加d創意,都係 ...

我也是得到師兄的啟蒙, 先膽粗粗改下啲 Robot魂 同加水貼 :handshake:

fktuen 發表於 13-10-2020 09:11 AM
我也是得到師兄的啟蒙, 先膽粗粗改下啲 Robot魂 同加水貼

加水貼係門檻最低,性價比最高既美化方法。。。

哈哈。。。

其實我都想識d高水平d既技巧
純白騎士姬Saber 發表於 13-10-2020 08:03 AM
160元真係抵
至於㸃解咁平
可能同人氣有關吧

ka signature版Zeta如果不能完全變型小弟興趣不大,畢竟之前出得太多不能變型/拆件變型的Zeta,不想重複,反而之前Metal Robot魂出咗Z Plus C1之後就無哂下文,仲以為B社會順勢出埋隻MR魂Zeta的!
THOUTHER 發表於 13-10-2020 04:29 PM
ka signature版Zeta如果不能完全變型小弟興趣不大,畢竟之前出得太多不能變型/拆件變型的Zeta,不想重複 ...

ka signature如果出多數唔兼容可變了
其實諗法同你一樣
想B社出完全變形1/144
MR魂似乎最合適
可能Z-PIus插水吧
系列就無後續了?

MR魂三國騎士系膠達都插水
未知會唔會影響今後MR魂走膠達路線

留意到MR魂經營模式就係出得3-4隻左右就會斷line
難以維持長久
情況令人擔心

希望MR魂點到出埋可變形 Zeta / ZZ 先摺
純白騎士姬Saber 發表於 13-10-2020 07:03 PM
ka signature出多數唔兼容可變了
其實諗法同你一樣
想B社出完全變形1/144

b財團既路數真係愈黎愈難估

好似無端端去出隻高風險G-3,都唔出GP03D

又例如忽然唔見哂影既mr騎士系列,又出返隻走左數唔知幾耐既撒旦
但我心裡都斷定三國系列唔會有下隻~

張飛啊~點解要拆散人地3兄弟
xxx1874 發表於 13-10-2020 08:06 PM
b財團既路數真係愈黎愈難估

好似無端端去出隻高風險G-3,都唔出GP03D

小弟斷估三國傳系列B社應該真係撞咗板,所以咪出返隻撒旦高達救亡囉!
其實乜都試下原本係好事,之前騎士高達同武者頑駄無應該都係好成功,先至會有之後的三國傳系列。
「將原本Q版身型的角色,轉番做正常身型比例再出一次」似乎唔係必勝萬能Key,B社應該唔會隨便再試!
fktuen 發表於 13-10-2020 07:24 PM
希望MR魂點到出埋可變形 Zeta / ZZ 先摺

MR魂應該無咁容易死,只要佢Keep住出Seed / Seed D系列的機體,呢條Line應該都仲有得做,至少MR魂好似仲未出正義高達!