Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 4月 魂限「METAL BUILD」CROSSBONE GUNDAM X1 FULL CLOTH

很難把高達和海盜聯想在一起,所以一直沒有補返睇呢套漫畫/動畫。其實呢套Crossbone好唔好睇?受歡迎嗎?
鬆弛熊高達 發表於 17-10-2020 02:35 PM
很難把高達和海盜聯想在一起,所以一直沒有補返睇呢套漫畫/動畫。其實呢套Crossbone好唔好睇?受歡迎嗎? ...

CROSSBONE 只出左漫畫。
不過睇佢之前就最好先睇 F91,因為係前作,故事亦有關聯。F91 就有 動畫電影,但劇情比較亂。
Vince 發表於 17-10-2020 03:54 PM
不過睇佢之前就最好先睇 F91,因為係前作,故事亦有關聯。F91 就有 動畫電影,但 ...

多謝師兄解答!請問Crossbone你覺得好唔好睇?有冇中文翻譯版漫畫?
Vince 發表於 17-10-2020 03:54 PM
不過睇佢之前就最好先睇 F91,因為係前作,故事亦有關聯。F91 就有 動畫電影,但 ...

劇情比較亂.......

這是富野的風格,推進急促,角色經常自言自語講一些不明所以的對白,看G-self更為顯著
鬆弛熊高達 發表於 18-10-2020 09:57 AM
多謝師兄解答!請問Crossbone你覺得好唔好睇?有冇中文翻譯版漫畫?

出到現在還在寫續篇(寫了二十幾年),就知是好嘢:love:(crossbone>鋼鐵之7人>ghost>dust連載中,全部有中文),只要不抗拒蘿莉人設,80年代畫風及慢熱劇情,激烈的戰鬥場面同高潮位的緊張情節會看得好爽...其實不先看F91也可以,雖然主角相同但故事獨立,最重要是先看F91可能被勸退:(,錯過了這套好漫畫
waiwaiwai326 發表於 18-10-2020 10:39 AM
出到現在還在寫續篇(寫了二十幾年),就知是好嘢(crossbone>鋼鐵之7人>ghost>dust連載中,全部有中文), ...

請問師兄知唔知咩App有呢套Crossbone中文版睇?我下載咗兩個App都冇咩高達漫畫!

尖沙咀展出

https://www.facebook.com/2591181 ... 64128716565316/?d=n

147E06C2-E431-4CAB-927F-474644907D6F.jpeg CDE1F4A0-146C-4B8C-8B8D-6049B6DEA031.jpeg 570A9C74-B23F-4E42-BFDB-8B81D14B5C79.jpeg
幾點時到貨?

26/4 開始出貨,同SHF zero one、金牛original colour同一日,因為我三樣都有訂
佢有出email提我要set日期時間,不過轉左順豐無理佢,因為佢唔會打電話,重衰過黑貓
chlycab 發表於 15-4-2021 01:31 PM
26/4 開始出貨,同SHF zero one、金牛original colour同一日,因為我三樣都有訂
佢有出email提我要set日 ...

謝回覆,呢隻有點期待。
日本已發送

下星期應該有兩盒METAL BUILD玩,一隻CROSSBONE、一隻ASTRAY金