Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[活動展覽] 2020年11月6日至11月8日 魂展 TAMASHII NATION 2020 展覽

開幕禮

S.H.Figuarts 仮面ライダーエデン

ROBOT魂<SIDE BH>ムガ

超合金魂 ゲッターアーク

解体匠機 MSN-04 サザビー

魂之工房 ウルトラマンゼロ-10年の軌跡-

超合金 パックマン

PROPLICA 日輪刀(煉獄杏寿郎)

https://hobby.dengeki.com/event/1109905/

Vince 發表於 5-11-2020 03:33 PM
但 METAL BUILD 其實係會「魔改」...

我覺得Metal Build係會魔改,但唔一定魔改。驚爆同Gundam 00 line都唔算好魔改啫。

同埋百貨應百客囉~ 你見我頭像就知我接受到「魔改」啦~~ :35:

超合金 食鬼 パックマン

超合金食鬼

笨大,夠膽就岀埋其他丸係mb凸= =
今年mb十周年,龍神丸係係project4,仲有project2,3都應該好受矚目
gdgdboy444 發表於 5-11-2020 04:04 PM
今年mb十周年,龍神丸係係project4,仲有project2,3都應該好受矚目

1-3 全部係 Gundam :36:
詳情: http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 39688&fromuid=5
原先以為「魔神」系列唔賣得,B社先至將其由R魂轉移至NS之上,宜家竟然特登為佢開一條新Line「EXPAND METAL BUILD」,真係出乎意料!
龍神丸小弟興趣不大,但仍然期待以MB的高規格,可以完美呈現黑龍角的合/分體+變型系統啦!
Hi nu 呀,中到應一應:no:,off topic:DD
唉!隻三一萬能俠超合金魂明顯不可變,望落又膠,希望呢一隻不會是極具記念性的Gx100啦:die:
其實係睇住千值練嚟打
龍神丸不如出正常比例:$
中到拍拍聲,不過有待觀察:$
可動外甲 + 內裡龍之棲構造!!!! :handshake:
That's crazy! But I am so looking forward to it! :love:

唔知哩個金色部位係唔係裡面條龍頸? :67:

千值係龍王丸,佢先出龍神丸已經好比面,如果差唔多比例可以一起display都幾好。
THOUTHER 發表於 5-11-2020 04:19 PM
原先以為「魔神」系列唔賣得,B社先至將其由R魂轉移至NS之上,宜家竟然特登為佢開一條新Line「EXPAND METAL ...

我都唔係好明佢諗乜, 如果魔神唔賣得就唔會不斷開新LINE, 但如果賣得原系列就唔會死