Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 使徒來襲 2020 (RG Eva-01)

使徒來襲 2020 (RG Eva-01)

這個 RG Eva-01 初號機模型,相信很多師兄已經砌好了,也有拍了很多很型不同甫士的相
所以我懶都唔擺太多甫士了, 反而想夾埋情景影幾張相,做個紀念..

砌到暴走... 自娛之作, 謝謝觀賞...

PS: 自己是Eva粉絲, 希望每年都砌到一盒Eva模型吧.

--

使徒來襲 2020 : 東京第三都
個大廈街道情景係年幾前有香港模型友搞團購時買的。見淘寶都有得賣,有興趣可以上淘寶睇吓.

DX版 - 輸送台座

A.T.力場... 絕對領域...

A.T.力場... 絕對領域...

--

Nerv基地
這個基地是約十年前買的盒蛋, 有興趣可以上Google搜尋睇吓

--

My little display cabinet

--

Old Photos: 第三使徒家庭...

--

舊作重溫一下,十幾年前的惡劣作品: 使徒來襲 2006

自娛之作, 謝謝觀賞...

--
RG會唔會出使徒呢。。。。
又登入唔到 發表於 23-8-2020 11:34 AM
RG會唔會出使徒呢。。。。

使徒出模型機會已經不大,要出RG機會其實微上加微
(像eva01樣子的使徒一模多用另計)
{:1_377:} 情景好有 FEEL !!!

After completion of RG Eva, 我的小小意見:

1/ 精細分件和高可動design is really amazing
2/ 但部份關節太鬆
3/ 零件太細... 人老了眼力不好...
4/ 小弟沒有用提供的貼紙,金屬部份改為自行上色,另購的水貼(非官方)太軟好容易爛

Eva00 DX 我也有買,可能要唞一排先砌... :shy:
Nice set.  Thanks for sharing.
Maybe I should get one someday...
使徒不錯..是玩具?模型?
kagaloo 發表於 25-8-2020 11:50 PM
Nice set.  Thanks for sharing.
Maybe I should get one someday...

thanks, yes, RG Eva is quite good, good to get one. :)
tc44264 發表於 26-8-2020 11:56 AM
使徒不錯..是玩具?模型?

the big one is LM-HG 模型
the middle one is LM 模型
the small one is 扭蛋

:)
:handshake:

謝謝大大分享~

COOL