Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SHODO-X 幪面超人 11

其實想知, 有冇師兄已經買咗同款SHF而又會再買SHODO嘅呢? 我只買過一隻SHODO就係上年嘅<新一號>人和車, 感覺品質真係麻麻, 個figure不是很紮實, 架車最差係個擋風玻璃接口太明顯, 所以我都再無打算買埋V3和X, 都係玩番原本隻SHF就算, SHF實在好太多了, 而SHODO又唔覺得真係話好平...個人覺得不是很值
食玩質素唔可能有太高要求{:2_297:}
banksy 發表於 11-1-2021 01:00 AM
其實想知, 有冇師兄已經買咗同款SHF而又會再買SHODO嘅呢? 我只買過一隻SHODO就係上年嘅人和車, 感覺品質真 ...

我的話,反而是儲食玩版多,也有少數的SHF在,但反而SHF不常玩,因為沒什麼動力可玩的感覺。

情況是食玩版才多有同比例的敵人或卒仔會推出,SHF版好像只見幹部或較特殊的敵人才有,同樣犯了當年的UltraAct問題---怪獸少且限定兼貴。

我多著重在可玩性多於仔細的造功上。:DD

可是今次怪金剛的素體竟然用回掌動第一代的素體,大脾位不能拉長,真係唔知點解??
今次怪金剛的素體竟然用回掌動1.0的素體,大脾位不能拉下方便放上電單車,真係唔知點解??
Agito 發表於 11-1-2021 06:54 PM
今次怪金剛的素體竟然用回掌動1.0的素體,大脾位不能拉下方便放上電單車,真係唔知點解?? ...

由v3 嗰 part 開始已經是咁
mfleo2010 發表於 11-1-2021 05:03 PM
我的話,反而是儲食玩版多,也有少數的SHF在,但反而SHF不常玩,因為沒什麼動力可玩的感覺。

時王的another rider要食玩至有,可惜裝動比掌動還要差,貼紙地獄
裝動比較齊款及貼近播出日期出, shf唔齊易爛及大部份播完後一兩年先出
Part 11 滯銷,冇人鍾意怪物般的 Ex-aid
Dove42 發表於 11-1-2021 08:29 PM
由v3 嗰 part 開始已經是咁

玩"倒退"??????????
mfleo2010 發表於 11-1-2021 05:03 PM

食玩細細隻的確比起SHF易玩啲, 不過好易玩到甩頭甩骨, 首先要用膠水黐實架車某D位...