Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 要砌的成品模型 【HiRM God Gundam】成品定係模型 斷Line真係...

要砌的成品模型 【HiRM God Gundam】成品定係模型 斷Line真係抵死
定位模糊 性價比極低的成品,作為模型則是過分昂貴 (God 14300yen, F91 MB 20800 yen)  
成品的膠應該不是模型膠?比如Arcadia 的超時空系列 那些膠是很實淨的 (MB哪些是否 same?) 模型膠跌一跌就崩...
送貼紙唔比水貼 又想點呢? 要自己買第三廠...
骨架金屬含量少 手感唔好...
斷Line真係抵L死

第一隻巴巴托斯金屬含量較高,裝甲有coating,完成後效果亦較皆。之後愈出愈慳皮。如樓主所講,不倫不類,定位模糊。
樓主岩,
定價太貴, 始終模型都係要砌要剪, 就算d件造得幾靚都好, 口水位一定會有, 高要求少少既玩家寧願玩成品
wkhken 發表於 6-8-2020 10:20 AM
第一隻巴巴托斯金屬含量較高,裝甲有coating,完成後效果亦較皆。之後愈出愈慳皮。如樓主所講,不倫不類, ...

好似張 雞蛋殼擺喺骨架上面 超級脆弱
不是紅迷之後都出的好好嗎?點會斷左?
annieannie 發表於 6-8-2020 03:35 PM
不是紅迷之後都出的好好嗎?點會斷左?

呢隻係最後 已經出咗差唔多一年 都未有其他新消息
當年似係為巴巴托斯以出的系列,後期特徵係比例較肥大,無咁美型
隻神高達真係火都嚟

為左掛特效件,喺機翼開窿,係咪痴線架,仲要冇遮蔽件。

我寧願唔要特效,有對冇窿嘅翼。