Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 1/100 & 1/144 RX-78F00 GUNDAM

呢隻1/100 RX-78F00其實係MG級模型定係RE100模型?
rainmaker313 發表於 8-8-2020 01:38 PM
呢隻1/100 RX-78F00其實係MG級模型定係RE100模型?

拳頭係開窿嘅,你當係TV版1/100算喇,我覺得結構仲簡單過RE100
睇清楚唔係MG, 只係1比100, 由於唔係"復活"或"重啟"固此不叫RE100

無Grade的一比一百心水清都知就係HG級數喇, 不過個大比下跪時有拆甲連動都算係咁

身材怪異無可避免, 因為新果隻一比一就係咁既樣, 胸細腰幼背包細係要減輕上半身的重量令動起上來時更安全吧
熱狗OO 發表於 8-8-2020 10:26 PM
睇清楚唔係MG, 只係1比100, 由於唔係"復活"或"重啟"固此不叫RE100

無Grade的一比一百心水清都知就係HG級數 ...

呢隻1/1好似模型有個stand咁,屎忽有條柱固定,雙腳浮空離地,只係模擬緊行路嘅動作,向前時只係條柱郁,並不是真的在地上行走,所以身材對行走安全並沒關係

THE GUNDAM BASE TOKYO 展出

boxart

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
素組照
1/100

1/144

本帖子中包含更多資源

x
1/100 RX-78F00 日本報告
http://schizophonic9.com/re6/bandai_rx78f00.html

本帖子中包含更多資源

x
唔知會唔會等到RG出
睇咗開箱片, 覺得呢隻野好核突! :cool:

1/144 RX-78F00 日本報告
http://schizophonic9.com/re6/144_rx78f00.html

左1/144, 右1/100

本帖子中包含更多資源

x
苯大真折墮藍色貼紙都無 要自己油油 個比例又唔跟實物又將身體改到胸細大肶短 1:100 唔出埋個架
:cool: 好核突! :ice:  :no:  :Q
JAYLAU2024 發表於 16-9-2020 01:07 AM
苯大真折墮藍色貼紙都無 要自己油油 個比例又唔跟實物又將身體改到胸細大肶短 1:100 唔出埋個架 ...

1/100.....我會稱佢為 "初回cap水版" {:1_374:}
之後出 MG 先買....希望唔係幾年後先出.....
刻線多過地圖 出埋SD至算

高達都玩萬能俠Infinitism的裂紋,真的咁受歡迎?會唔會所有模型加裂紋重出?