Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Storm Collectibles《Golden Axe 戰斧》 Ax Battler & Red Dragon

有段時間冇同大家見面既「人偶博覽館」終於有新一集。今次 Vince 同 Owen 就同大家分享一下由 Storm Collectibles 推出既經典街機 GAME《Golden Axe 戰斧》入面既男主角:Ax Battler & Red Dragon。

Storm Collectibles《Golden Axe 戰斧》 Ax Battler & Red Dragon
售價:$120 美金
發售日:2020年5月

https://youtu.be/bTsp0Jh7QAU

主持:Vince & Owen
製作:Vince【vince@toysdaily.com
Special thanks to:Kidult United 共童体

如果大家喜歡,記住 訂閱、LIKE 同 SHARE 呀。

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!
兩蚊可以爆機,要好高技術至得

好少睇到storm 的開箱,條龍可動有驚喜
mushroom 發表於 25-7-2020 02:51 AM
兩蚊可以爆機,要好高技術至得

好少睇到storm 的開箱,條龍可動有驚喜

之前有玩過 storm 既 sf,比我既感覺係,外形靚,但關節唔得。不過最大問題都係個比例,我玩開 1/12 ma ....
今次買佢都係因為純粹係細個鍾意玩d隻街機,所以開箱拍片同大家分享一下。
:DD
Vince 發表於 25-7-2020 11:14 AM
之前有玩過 storm 既 sf,比我既感覺係,外形靚,但關節唔得。不過最大問題都係個比例,我玩開 1/12 ma . ...

講比例1/12細隻左些,特別係shf, 近年有mafex就大隻一點,1/10會正些,只係1/12多產品,無計

另外聽完你地的睇法,我感覺storm係日玩售價,但整體質素只係好過美玩
利申:唔計李小龍雕像,未買過storm 可動,有諗過買泰王,因為shf唔得, world of heroes都有興趣
mushroom 發表於 25-7-2020 11:41 AM
講比例1/12細隻左些,特別係shf, 近年有mafex就大隻一點,1/10會正些,只係1/12多產品,無計

另外聽完 ...

價錢黎講 1/10,我 d 隻買左 7xx,又覺得貴 wor。
同樣係 1/10 square enix 出既 FF 一隻 figure 冇載具都差唔多 d 個價。
同埋買佢都主要玩懷舊 ja。
至於你喜歡 world hero 我都覺得可以一入 la。起碼暫時係得 storm 有出。
我自己就會考慮下入 侍魂。
Vince 發表於 25-7-2020 01:09 PM
價錢黎講 1/10,我 d 隻買左 7xx,又覺得貴 wor。
同樣係 1/10 square enix 出既 FF 一隻 figure 冇載具 ...

咁又係,不過FF靚一些,當然有條龍七百幾算係咁。

侍魂睇相都好似幾靚