Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年4月 SHF《龍珠Z》菲利 第一形態 & 菲利 Pod

THOUTHER 發表於 26-7-2020 01:41 PM
可惜仍然係出得太慢,龍珠角色何其多,但一個月都未必有一隻,仲要係咁出悟空同埋比達,又要分咁D quota  ...

都開始見到終點了, 一開始跟比達去娜美星紫色果個人, 杜利安, 薩波, 薩波變身後, 菲利第二, 第三形態, 菲利100%, 菲利父子, 19號, 20號, 斯路第一及第二形態, 小斯路, 比迪麗, 巴比迪, 達普拉, 悟空超二, 黑布歐, 悟天格斯布歐, 悟飯布歐, 小布歐
yugi 發表於 26-7-2020 02:46 PM
都開始見到終點了, 一開始跟比達去娜美星紫色果個人, 杜利安, 薩波, 薩波變身後, 菲利第二, 第三形態, 菲 ...

仲有機械菲利、悟天、杜拉格斯(少年期)、悟天格斯(未變身)、悟天格斯(超3)、界王神+跟班傑比度、比古洛(黃髮)、未來悟飯(斷臂),至於巴菲迪果幾個不知名的手下唔出都無所謂啦!
近排B社一口氣發表特戰隊、菲利第一形態、拿迪斯、巴達克,算係開咗快車,值得一讚,不過仍須努力囉!
THOUTHER 發表於 26-7-2020 01:41 PM
可惜仍然係出得太慢,龍珠角色何其多,但一個月都未必有一隻,仲要係咁出悟空同埋比達,又要分咁D quota  ...

Bandai心諗 就係要拖住嚟出先可以再賣多10年

其實已經越出越密
2019年 12隻
一月 撒旦
二月 撒亞超人
三月 魔人布歐惡
四月 SSGSS 格古達 + 布洛尼Full Power
五月 SSGSS 比達
六月 人造人21號
七月 SSGSS 孫悟空
八月 札馬斯 合體
九月 布洛尼
十月 笛子魔王
十一月 莊子
十二月 /
2020年 15隻
一月 吉連
二月 桃白白
三月 /
四月 孫悟空 極意
五月 程龍
六月 孫悟空 界王拳
七月 桀紐 + 大猿比達
八月 芝芝 少女期
九月 吉連 最終決戰 + 莊子電單車
十月 SSGSS 比古洛
十一月 笛子魔童 + 孫悟飯
十二月 捷斯 + 札馬斯(美限)

2021年 已公佈(巴達克,菲利,力高,畢特古杜set,蘭芝,拿迪斯)+ 傳聞(比迪麗,界王,斯路,拿美星莊子,Hit)
已經有十隻,講真一年超過十隻真係唔算出得慢
開發改良生產都需要時間
stonekeung01 發表於 8-10-2020 10:26 AM
NYCC 2020 – Dragon Ball Z Launch

萬眾期待嘅菲利BB車終於亮相
唔知係一set 定係分開出呢?
我估總有人只想要菲利

照咁睇左右護法撒波杜利安 都無走雞
兩蚊 發表於 9-10-2020 12:40 PM
唔知係一set 定係分開出呢?
我估總有人只想要菲利

斷估都係菲利+BB車一set咁出,始終BB車獨立出的話分量太少都唔知點訂價。
仲有如果真係一set咁出的話有機會係魂限見,捷斯都要6,050円,呢set野分分鐘仲貴過拿迪斯!
NYCC....即紐約動漫展的 限定品...?
fktuen 發表於 9-10-2020 11:17 PM
NYCC....即紐約動漫展的 限定品...?

喺NYCC 展出嘅試作品

一般發賣 定 魂限 仲未知
S.H.Figuarts FRIEZA FIRST FORM & FRIEZA POD set on display now at the Metaverse Tamashii Nations online booth. Photo gallery and  360° figure viewer also up now!
This is still a prototype sample so let us now what you think about it in the comments below.

https://www.facebook.com/tamashii.nations.japan/

兩蚊 發表於 10-10-2020 09:53 AM
喺NYCC 展出嘅試作品

一般發賣 定 魂限 仲未知

thx C-Hing :handshake:
S.H.Figuarts フリーザ 第一形態&フリーザポッド

価格:8,800円(税10%込)8,000円(税抜)   
発売日:2021年04月

■商品仕様

全高:約110㎜
フリーザポッド全高:約100㎜
材質:PVC、ABS製
■セット内容

・本体
・交換用表情パーツ4種
・交換用頭部パーツ
・交換用手首左右2種
・スカウター
・ドラゴンボール(五星球)ナメック星Ver.
・スーパーノヴァエフェクトパーツ
・フリーザポッド
・フリーザポッド用台座

https://tamashii.jp/item/13437/#item_detail

要拆的話我情願平點唔要隻飛船