Toysdaily 玩具日報

查看: 8789|回復: 13

[玩具報告] 【千記】《魔動王》地隱俠

直接去結論……都幾失望……
唔知係咪因爲好多人都覺得失望所以無乜人開POST?
打開嘅第一感覺……好膠……雖然預佐,有曬心理准備,但都比我預計中更加膠……
然後作爲同MEGAHOUSE嘅比較,當然要瘋狂搖擺啦……好在,關節比起MEGAHOUSE好好多!緊好好好好好多。
變形……係囖,還原囖,還原到無説明書都識變,但……俾得呢個價錢,都係心有戚戚然。然後我呢隻SAD SAD地,右手前臂成日鬆……再加替換拳頭都好容易鬆……越玩越無心機……
只能講…………係囖……呢個價錢……唔值囖……
順便,金屬部分嘅分量係足嘅,不過就D件裝嵌得唔准囖,個下盤居然爆爆地,雖然唔影響,而且大部分情況都睇唔到,但係咪賣家就要硬食呢? 貴公司D人,時間上非誠勿擾,不如落多D心機啦

我既係未到,仲等緊.雖然師兄好似好不滿,但係睇相好正喎..而且我睇完比較圖,呢隻個樣比之前既頭大身細動畫版其實更順眼

多謝師兄靚相,等梗靚價一入

感謝師兄分享
support!
It looks very nice from the pic!
睇慣咗動畫造型,老千版地隱俠個頭細咗始終都係睇唔慣。
右手前臂成日鬆...其實唔可以話係中sad,因爲千記對於關節鬆緊嘅把控一向都係麻麻哋,甚至有時會出現模具做得唔夠精準嘅情況(B記都間唔時有呢個問題)
至於質感方面,睇你嘅相就真係幾膠下,佢又唔係冇處理,但係個處理以今時今日嘅標準,同埋呢個價錢,你話佢唔合格我覺得都無可厚非
紫月葵 發表於 11-7-2020 11:20 PM
右手前臂成日鬆...其實唔可以話係中sad,因爲千記對於關節鬆緊嘅把控一向都係麻麻哋,甚至有時會出現模具做 ...

係咯,你話如果ROBOT魂嘅價錢……大概可以接受。但呢個價錢呢,我會有更大期待……
xterry 發表於 12-7-2020 04:21 AM
係咯,你話如果ROBOT魂嘅價錢……大概可以接受。但呢個價錢呢,我會有更大期待…… ...

借圖,冇對比冇傷害

收咗貨,都ok丫,平平穩穏咁,咪當係關節夠緊實嘅metal robot魂,價位大細差不多,但B仔記QC同關節都更差:o
紫月葵 發表於 12-7-2020 11:36 AM
借圖,冇對比冇傷害

估計我都會放棄類似嘅系列了。Re:Edit或者Riobot我OK…… 但MF就真係……不L妙了。之前斷空我已經。。。。超重神又係……中過太多招了。
呢隻同龍神號比較我感得龍神號做得有心好多,呢隻我一上手第一個感覺係重手但好L膠,其實上返d色都唔駛死呀。最差係隻腳嘅接地。造型上係靚嘅
謝謝師兄報告,咁我知點樣考慮,就係為合金而入,但要靚價
very tempting :no: :no: :no: