Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[活動展覽] 高達中國計劃, 上海建 1/1 自由高達

自由敢達站在沒自由的國家上..{:1_374:}

BANDAI好快比人告侵權仲要輸埋, 好快高達都要改名...
官方中文網頁報導
2021年實體大高達立像將首次進軍海外!決定在當地設置『機動戰士高達SEED』自由高達立像!

實體大高達立像的首次進軍海外,決定在2021年於中國上海設立『機動戰士高達SEED』自由高達實體大立像。

自由高達立像將設立在「三井購物公園 上海金橋啦啦寶都」前,此地點是三井不動產集團首間於上海經營的商業設施,預定配合商場開幕於2021年開放展示。
自由高達是播於2002年電視版動畫『機動戰士高達SEED』中登場的MS,在海外高達愛好者之間擁有根深蒂固的人氣。

繼東京台場的「實體大獨角獸高達立像」、以及預定2020年在橫濱山下埠頭開幕的「GUNDAM FACTORY YOKOHAMA」(可動實體大高達展示設施)之後,實體大高達將首次進軍海外,預定能夠親身體驗到自由高達的魄力,敬請期待展示開放。

https://hk.gundam.info/news/hot-topics/01_1563.html

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
先唔講其他嘢, 真心唔覺得自由夠霸氣整成1/1
undoy 發表於 13-7-2020 12:40 PM
先唔講其他嘢, 真心唔覺得自由夠霸氣整成1/1

Totally agree.

係都 OO-Raiser 或 Exia (7-sword) 先啦
劇情發展:

2021年7月 自由高達開幕

2021年8月 **高達

2021年9月 Bandi侵權 改為**敢達

2021年12月 反日/外國勢力,**敢達被勒令清拆

2021年12月 **敢達被換上"偉大的頭",得以免除清拆

...
...

2041年 Bandi侵權案上訴得值,可以用回**高達之名。
亞Gxxx真係好煩,又唔係玩開高達硬係要走入嚟惹事生非,都唔知為乜?
fktuen 發表於 13-7-2020 03:47 PM
Totally agree.

係都 OO-Raiser 或 Exia (7-sword) 先啦

如果隻自由高達能夠做到打開隻翼,或甚至 4 枝炮...

咁都有些霸氣既!!

不過我都鍾意 Exia!!

亦可用燈光效果整 Trans-AM !!

好呀!!
nobita16 發表於 13-7-2020 06:33 AM
係呀上面乜都有, 係冇人權咋嘛, 咁熱愛上面有冇打算上去咪再返落黎?

apparently his account got hacked la

notice how the wordings are..."也有" , "白花"....
no point to yell at a ghost account.
the user apparently is living UP THERE already :x
Lau 發表於 14-7-2020 11:33 PM
如果隻自由高達能夠做到打開隻翼,或甚至 4 枝炮...

咁都有些霸氣既!!

totally!!!

by the way, even 1:1 Nu-Gundam makes more sense than Freedom Gundam.....:(
隻高達用料防唔防水架
不過有機會成部沖走
防水都應該冇用:DD
BANDI用心良苦,俾人可以合法地高呼**。

建議BANDI出隻盟主高達1:1,放係首都。

不是應該要放惡魔鋼彈在天安門才對嗎XDDD  發表於 2-10-2020 10:01 PM
有d野喎, 點解要選呢隻高達放中國?Haha
熱狗OO 發表於 8-7-2020 05:08 PM
絕對唔會去睇, 根本就係侮辱了高達

之不過若美國打7中共, 剛好在FREEDOM後面有上海被轟炸後的痕跡的話我會有興趣睇

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
木馬......記?

自己出隻可動可彈射天鄉仲好啦