Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年11月 DX超合金 VF-1S VALKYRIE 褔卡 Special + 魂限 Super Parts Set

想知係咪可用返落movie 版
wklchris88 發表於 7-7-2020 09:41 AM
想知係咪可用返落movie 版

劇場版SUPER PACK可以裝TV版機體上,反過來當然也不可能會有問題。

其實僅以動畫來說,福卡只用過STRIKE PACK,根本沒有用過SUPER PACK。另外SUPER PACK也好STRIKE PACK也好,其實並沒有追加裝甲的功能,其防禦力比起VF-1本體可以說得上是0,甚至有部份型號是使用有機材質(即塑膠)製造,僅僅是為了包裹追加推進器、燃料槽同武器架的蒙皮而已。
Super pack 卻可以在香港開訂,真係唔明
全对,奇怪奇怪奇怪!!!
我想問呢隻係米有馬輝人仔供換?

其實我唔鍾意福卡少校的, 我係鍾意馬輝揸黃黑1S
熱狗OO 發表於 8-7-2020 05:14 PM
我想問呢隻係米有馬輝人仔供換?

其實我唔鍾意福卡少校的, 我係鍾意馬輝揸黃黑1S ...

應該只得福卡。

魂 NATIONS TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/news/1073013/

主體幾時出???

唔好意思

我好清醒
呢架TV版福卡機
直到福卡中彈身亡果日1S都未有裝上裝備
所以根本沒必要花$買套裝備.....
到一條輝
相信笨大唔會錯過出灰黃少少的1S機會
裝備亦會轉灰綠色

所以根本唔使為一條輝版本提早買本次裝備
理由係   顏色不對

官方發售日公開

魂限 DX超合金 TV版 VF-1 對應 SUPER PARTS SET 2次
DX超合金 TV版VF-1対応スーパーパーツセット【2次:2021年4月発送】
Japan-only Item / 日本國内限定銷售商品
8,800円(税込)   2021年4月発送予定
https://p-bandai.jp/item/item-1000151124/

套甲係比VF-1系列,相信隻隻TV版都通用呢套甲

玩得TV版DX,遲早都要買一套
stonekeung01 發表於 19-11-2020 12:06 PM
魂限 DX超合金 TV版 VF-1 對應 SUPER PARTS SET 2次
DX超合金 TV版VF-1対応スーパーパーツセット【2次:202 ...

不如再再版飛彈,真的想買多套。